Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά! Κανένας στρατιωτικός έξω απ' τα σύνορα!

Με επιστολή του ο στρατιώτης Δημήτρης Ζήσης ενώνει τη φωνή του με τους δεκάδες στρατευμένους όπως και με όλο τον λαό και απαιτεί: «Καμία αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα! Κανένας φαντάρος, ναύτης και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας!».

Οπως σημειώνει:

«Η αποστολή της φρεγάτας "Υδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελεί σίγουρα μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό. Η χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων που πίνουν νερό στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εμπλέκεται ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και γίνεται συνένοχη στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Ως στρατιώτης, εκφράζω την κατηγορηματική αντίθεσή μου στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν προσφέρει καμία προστασία στα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά αντιθέτως εγκυμονεί κινδύνους, μετατρέποντάς την μάλιστα και σε στόχο αντιποίνων.

Ενώνω τη φωνή μου με τους εκατοντάδες συναδέλφους μου που εκφράζουν ανοιχτά στα στρατόπεδα και εκείνοι την διαφωνία τους. Ενώνω τη φωνή μου με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που όλο αυτό το διάστημα κινητοποιείται προκειμένου να αποτρέψει την αποστολή της φρεγάτας!

Οι νέοι στρατευμένοι έχουμε διαλέξει τη σωστή πλευρά και δεν θα μείνουμε σιωπηλοί.

Απαιτούμε:

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κανένα πολεμικό πλοίο και προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων εκτός των συνόρων της χώρας.

Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Λευτεριά στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ