Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης το οποίο αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Το νομοσχέδιο συγκεντρώνει επί της αρχής τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε κλίμα «συναίνεσης» αλλά και αψιμαχιών για το ποια πολιτική δύναμη υπηρετεί καλύτερα το «κράτος δικαίου», τη «φιλελεύθερη δημοκρατία», το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», όπως βαφτίζεται το άνοιγμα του δρόμου στην ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας και του παιδιού, όπου οδηγεί το νομοσχέδιο.

Τα κόμματα που στηρίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχουν καταθέσει τροπολογίες και προτάσεις με τις οποίες εισηγούνται «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο, κυρίως όσον αφορά το ζήτημα της πρόσβασης ομόφυλων ζευγαριών σε διαδικασίες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το πραγματικό περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, επικεντρώνοντας στο γεγονός ότι οι διατάξεις του βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, μέσα από την εμπορική παρένθετη μητρότητα και τις ιδιωτικές και διακρατικές υιοθεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ