Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Απέναντι σε κάλπικους διαχωρισμούς το ΚΚΕ προτάσσει την ταξική ενότητα των εργαζομένων

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βαφτίσει πρόοδο την ακραία συντηρητικοποίηση, τυλίγοντας με προοδευτικό μανδύα την αντιδραστική πολιτική με συνεταίρους τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη «Νέα Αριστερά», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη σύγχρονη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, «πρόοδος» είναι ότι όλα πουλιούνται και αγοράζονται, σημείωσε και πρόσθεσε ότι εφόσον τα παιδιά για τεκνοθεσία είναι ελάχιστα και οι αιτήσεις χιλιάδες, αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για εμπορευματοποίηση της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ακόμα και για εμπόριο παιδιών.

«Με το άρθρο 11 αναγνωρίζετε τη γονική σχέση που έγινε στο εξωτερικό, που στην πράξη σημαίνει αναγνώριση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας. Και εσείς τώρα αναγνωρίζετε το υποτιθέμενο "δικαίωμα" πλούσιων ζευγαριών να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να νοικιάζουν μήτρες γυναικών και να έρχονται στην Ελλάδα και να αναγνωρίζονται ως γονείς. Ποιος αλήθεια έχει να διαθέσει 80.000 και 100.000 δολάρια - τόσο κοστίζει η διαδικασία της παρένθετης στο εξωτερικό - την ώρα που 3 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα έχουν μισθό που δεν φτάνει ούτε τα 800 ευρώ μεικτά;», επισήμανε και πρόσθεσε: «Και αυτό το ονομάζετε πρόοδο; Από πότε είναι πρόοδος να γίνεται το σώμα της γυναίκας εμπόρευμα προς εκμετάλλευση και η ίδια ζωντανή μηχανή αναπαραγωγής παιδιών; Αυτό είναι πραγματικός σκοταδισμός, είναι συντήρηση, είναι Μεσαίωνας!».

Στο όνομα της «ισότητας» και της «μη διάκρισης» - κατήγγειλε ο Θ. Παφίλης - θέλετε «να επεκταθεί στην Ελλάδα η εμπορική παρένθετη μητρότητα και για τους άντρες, τα ομόφυλα ζευγάρια αντρών. Γιατί πώς αλλιώς θα ικανοποιηθούν οι μεγαλοκλινικάρχες της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που βλέπουν αύξηση των κερδών τους και από την αντίστοιχη πελατεία από το εξωτερικό. Μην τυχόν και τους πάρουν την μπουκιά από το στόμα τα αντίστοιχα μεγαθήρια άλλων χωρών, όπως της Ουκρανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά... Γιατί μη μας πείτε ότι δεν ξέρετε ότι αυτός ο τομέας είναι κερδοφόρος, με κέρδη που έφτασαν τα 14 δισ. δολάρια μόνο το 2022. Και η καπιταλιστική αγορά, ξέρετε, δεν χωράει ούτε κανόνες ούτε φτιασιδώματα...».

«Είναι η άλλη όψη του αναχρονιστικού νομίσματος του πατρίς - θρησκεία - οικογένεια, της πυρηνικής οικογένειας που επίσης υπερασπίζεστε, μαζί με τα ακροδεξιά μορφώματα, που σας είναι "χρήσιμο άλλοθι" για να στήσετε τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Πάτε να θολώσετε ότι όλοι σας προσκυνάτε τον ίδιο θεό, αυτό το σάπιο σύστημα όπου τα πάντα είναι εμπόρευμα, ακόμα και το ανθρώπινο σώμα, η ανθρώπινη ζωή και η διαδικασία δημιουργίας της», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στηλίτευσε την κυβέρνηση που εμφανίζεται ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων, την ίδια ώρα που εξαιτίας της πολιτικής της δεν μπορεί να επιβιώσει η λαϊκή οικογένεια, ενώ έχουν τσακιστεί όλα τα δικαιώματα που θα έπρεπε να απολαμβάνει το παιδί και τώρα «υπονομεύετε την κοινωνική ανάγκη του να έχει δεσμούς και να απολαμβάνει τη σχέση μητρότητας - πατρότητας που έχει αντικειμενική βάση, κοινωνική και βιολογική (...) Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από όλους σας που προωθείτε την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που στην ουσία ταυτίζει τους γονείς με τη φροντίδα. Φαίνεται πως το όραμά σας είναι αυτό που συμβαίνει σε πολιτείες των ΗΠΑ, όπου αναγνωρίζεται η "πολλαπλή γονεϊκότητα", δηλαδή ο κατακερματισμός της γονικής μέριμνας, για να "μοιράζονται" οι ευθύνες απέναντι στο παιδί (...) και να υποχωρεί όλο και περισσότερο η κοστοβόρα για το κράτος ευθύνη για τη φροντίδα του παιδιού».

Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ισότητα στον καπιταλισμό, στην ταξική κοινωνία δεν υπάρχει. Τη μόνη ισότητα που αναγνωρίζετε όλοι σας είναι την ισότητα των πολλών στην εκμετάλλευση και καταπίεση. Το ιερό "ατομικό δικαίωμα" που υπερασπίζεστε όλοι είναι αυτό της ατομικής - καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, του καπιταλιστικού κέρδους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων». Και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει το νομοσχέδιο γιατί είναι αντιδραστικό και ανορθολογικό και ότι παλεύει για την ταξική ενότητα ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος, θρησκείας, απέναντι στη στυγνή εκμετάλλευση από το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ