Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεργασίες και κινητικότητα μπροστά και στις ευρωεκλογές

Με «μουρμούρα» πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριό του σε έναν περίπου μήνα, με τον Ν. Παππά να λέει μάλιστα σε συνέντευξή του πως το κόμμα «έχει φθορά» και πως δεν έχουν καταφέρει να αναδείξουν «μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής», να κοροϊδέψουν δηλαδή για μια ακόμη φορά παρουσιάζοντας ως «πολιτική αλλαγή» την κυβερνητική εναλλαγή, την ώρα μάλιστα που ψηφίζουν δυο δυο τα νομοσχέδια της ΝΔ με βάση την κοινή τους στρατηγική. Σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία, που θα ασχοληθεί με τα του συνεδρίου αλλά και την επικαιρότητα και τους τρόπους παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν.

Στο μεταξύ, τα εσωκομματικά μέτωπα δεν τελειώνουν, με την πλειοψηφία της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά στην ένταξη στο κόμμα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza, του πρώην στελέχους της ΝΔ και πρώην δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και στην παρουσία του στο πλευρό του Π. Ρήγα σε περιοδεία του τελευταίου στον νομό Ροδόπης. Δώδεκα στελέχη - η πλειοψηφία της Νομαρχιακής και ο τέως βουλευτής Δ. Χαρίτου - έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος θυμίζοντας τα «έργα και τις ημέρες» του ως δημάρχου Ιάσμου, που οδήγησαν στην καθαίρεσή του (μπαράζ καταχρηστικών απολύσεων εργαζομένων του δήμου, σύρσιμο συνδικαλιστών στην αστυνομία κ.ά.) και τις ακραίες έως και αλυτρωτικές θέσεις που εκφράζει στα μειονοτικά θέματα.

Την ίδια ώρα, ένα νεύμα κατάφασης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας των δυνάμεων της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Οπως είπε, «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου, αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση». Στην παρούσα φάση πάντως απέκλεισε τη συνεργασία κομμάτων λέγοντας ότι «συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε».

Την ίδια ώρα, την ίδρυση νέου κόμματος ενόψει ευρωεκλογών αποκάλυψε ο Α. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι ο νέος φορέας θα κινείται ιδεολογικά στον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ