Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου

Στην τροπολογία για τον κατώτατο μισθό αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Στην τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και με την οποία όπως υποστήριξε «εκκινεί η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού», αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι πρόκειται για κοροϊδία και σχολίασε ότι «αυτό που εξαγγέλλετε για αύξηση μεγάλη το πιστεύετε πραγματικά; Τα έχει καταπιεί το σούπερ μάρκετ, η ακρίβεια η απίστευτη που υπάρχει σήμερα».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση διερωτήθηκε «εσείς δεν είστε με τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις;» και, αφού επεσήμανε ότι ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου επιβάλλει ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται με νόμο, κάλεσε την κυβέρνηση: «Γιατί δεν καταργείτε αυτόν τον νόμο;».

Δίνοντας πληρωμένη απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι με αυτήν την αύξηση οι εργαζόμενοι τάχα θα καρπωθούν μερίδιο από την ανάπτυξη, θύμισε ότι σε πολλούς κλάδους υπάρχει αύξηση κερδών 300% αλλά οι εργαζόμενοι θα πάρουν αύξηση 5%. «Μιλάτε ότι θα "καρπώνονται" το ίδιο με το ποσοστό της ανάπτυξης οι εργαζόμενοι όταν οι μισθοί βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του 2009;», τόνισε και υπογράμμισε: «Επιτρεπτά οικονομικά όρια σημαίνει 8,4 δισ. για εξοπλισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά για τους εργαζόμενους που παράγουν ό,τι υπάρχει γύρω μας υπάρχουν τα "επιτρεπτά όρια", που τα καθορίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ