Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκίνησε το αφιέρωμα στον σπουδαίο ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο

Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, που πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον αξέχαστο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ.

Το Δημοτικό Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» γέμισε από κόσμο όλων των ηλικιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ, στον οποίο μεταξύ άλλο έγινε αναφορά στο βιογραφικό του αξέχαστου λαϊκού ερμηνευτή, στις διώξεις που βίωσε ως παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην 45χρονη πορεία του στο τραγούδι και τη συνεργασία του με τους μεγαλύτερους Ελληνες συνθέτες και στιχουργούς, Γιώργο Ζαμπέτα, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Ελευθερίου, Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Λεοντή, Αλκη Αλκαίο και άλλους. «Τραγουδούσε για όσους το είχαν ανάγκη, για τον εργαζόμενο λαό που υποφέρει. Γνωρίζοντας καλά ότι "το μόνο όπλο του λαού είναι η αντίσταση, η ουσιαστική, συνεχής, καθημερινή πάλη του"», σημειώθηκε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση, ενώ επισημάνθηκε πως «ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν στο πλευρό του Κόμματος όλα τα χρόνια της ζωής του, σταθερά και ακλόνητα για "έναν κόσμο πιο μεγάλο...", τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του Κόμματος και τα Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" όλα τα χρόνια. Απόψε, τον τιμούμε εμείς με την εκδήλωσή μας, με την παρουσία όλων σας».


Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι μουσικοί και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να κάνει τέτοια εκδήλωση. Κάθε αφιέρωμα στον Μητροπάνο είναι συγκινητικό. Ο άνθρωπος σήμαινε παραπάνω από τον καλλιτέχνη. Θα περάσουμε συγκινητικές στιγμές απόψε».

Τα λόγια του επιβεβαιώθηκαν, με τον κόσμο να γίνεται μια αγκαλιά τραγουδώντας μαζί του τα αγαπημένα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ