Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση και την εγκληματική πολιτική

Μαζική κινητοποίηση - ηχηρή απάντηση ενάντια στη φιέστα της διοίκησης Χαρδαλιά

Ηχηρή και οφειλόμενη απάντηση έδωσαν μαζικοί φορείς της Δυτικής Αττικής στη διοίκηση Χαρδαλιά της Περιφέρειας Αττικής, στη φιέστα που έστησε χθες με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ασπρόπυργο.

Σωματεία και φορείς συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και πορεύτηκαν μαχητικά στους κεντρικούς δρόμους. Διατράνωσαν ότι η «πίσω αυλή της Αττικής» έχει φωνή και κατήγγειλαν την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, η οποία ευθύνεται για την υποβάθμιση της ζωής του λαού της Δυτικής Αττικής.

«Τα κέρδη τους - Οι ζωές μας. Αγώνας μαζικός έναντι στην υποβάθμιση και την εγκληματική πολιτική», ανέγραφε το κεντρικό πανό, στέλνοντας το μήνυμα, ενώ βροντοφώναζαν το σύνθημα «Η δίκαιη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα - Φτώχεια, ανεργία, πανάκριβο το ρεύμα».

Μετά την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση των μαζικών φορέων, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής Γιάννης Πρωτούλης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σταύρος Χρηστίδης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, τόνισε ότι την ανάπτυξη τη βλέπουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί ομίλου, ενώ η ζωή των εργαζομένων γίνεται χειρότερη. Πρόσθεσε δε ότι χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή δέχονται καθημερινά το πλήγμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, η οποία αφήνει ένα νοσοκομείο για χιλιάδες εργαζομένους και υποστελεχωμένες δομές ελέγχων ενώ τα εργατικά «ατυχήματα» είναι δεκάδες καθημερινά.


Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων, και κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης με συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη. «Εδώ στην περιοχή να μην υπάρχει εργοστάσιο που να μην έχει απεργούς, να συνεχίσουμε για τις πραγματικές μας ανάγκες», τόνισε.

Ο Χρήστος Τσοκάνης, πρόεδρος της Ενωσης ΕΒΕ Ασπροπύργου, τόνισε ότι «ερχόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα» και ότι «δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται με φιέστες να αποπροσανατολίσουν τον λαό μας».

Υπογράμμισε πως την ίδια ώρα που ο λαός ζει στην ανέχεια και δεν μπορεί να ικανοποιήσει στοιχειώδεις ανάγκες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκτοξεύουν τα κέρδη τους. «Ερχονται νέες επενδύσεις για το κεφάλαιο, αλλά καμία υποδομή για τον λαό», επεσήμανε, ενώ σχολίασε ότι την ώρα που διαφημίζουν πακέτα εκατομμυρίων, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας δεν προβλέπει παρά ελάχιστα για τα σχολεία της περιοχής.

Ο Τάσος Ιωαννίδης από την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής υπογράμμισε ότι «συμμετέχουμε κι εμείς στον αγώνα που φέρνει στην επιφάνεια αυτά που συμβαίνουν στην πίσω πλευρά της Αττικής».

Ο Δημήτρης Φουφόπουλος από την Εθελοντική Ομάδα Νεόκτιστων Ασπροπύργου σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που ζουν μεσοτοιχία με τα ΕΛΠΕ και τον ΑΔΜΗΕ. Είμαστε εδώ για να ζούμε σε ένα όμορφο περιβάλλον με τα παιδιά μας. Ολοι μαζί στον αγώνα».


Τα σωματεία και οι φορείς της Δυτικής Αττικής διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα:

Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά μέτρα προστασίας. Να στελεχωθούν τώρα όλες οι αναγκαίες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και με όλο τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό. Να σταματήσει η χρηματοδότηση των εργολάβων, που το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος και ο λαός παραμένει απροστάτευτος.

Γενναία χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, για τη βελτίωση των υποδομών, για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, για τον πλήρη αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων.

Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης.

Να στελεχωθούν τώρα με όλο το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων το «Θριάσιο» Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Να αναβαθμιστούν τώρα το εσωτερικό συγκοινωνιακό δίκτυο στο Θριάσιο Πεδίο και η σύνδεση των περιοχών της Δυτικής Αττικής με το κέντρο της Αθήνας, με σύγχρονη και ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και των κατοίκων. Καμία σκέψη για επίγεια χάραξη του τρένου, που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και θα αυξήσει τους κινδύνους για ατυχήματα.

Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα υδροδότησης ολόκληρων περιοχών της Δυτικής Αττικής που είναι εκτός δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και τα αναγκαία έργα συνεχίζουν να καρκινοβατούν, όπως η Κινέττα ή ο οικισμός «Τιτάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ