Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΘΑ
Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια

Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ιμια πραγματοποιήθηκε χτες στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών με πρωτοβουλία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ). Εκείνο το βράδυ του 1996 έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη θάλασσα, τα στελέχη Χ. Καραθανάσης, 34 ετών, κυβερνήτης, Π. Βλαχάκος, 31 ετών, συγκυβερνήτης, και Ε. Γιαλοψός, 29 ετών, χειριστής συσκευών, καθώς αποτέλεσαν το ανθρώπινο «τίμημα» της κρίσης των Ιμίων.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος και κατέθεσαν λουλούδια οι Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Φθιώτιδας, Πιερίας, η Ενωση Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Ανεξάρτητη Ενωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) και απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το βήμα της εκδήλωσης τονίστηκε μεταξύ άλλων, από τον απόστρατο πλωτάρχη Μάλαμα Τσαρδάκη, ότι η κινητικότητα στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων εντείνεται, «στη σκιά των πολέμων που μαίνονται στη γειτονιά μας με βάση τους ανταγωνισμούς και τα σχέδια για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους αγωγούς και τους δρόμους μεταφοράς του εμπορίου. Αναφερόμαστε στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σφαγή και το ξεσπίτωμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο που λέγεται Ισραήλ, αλλά και στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Υεμένη με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας».

Ο ομιλητής χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη πολεμική επιχείρηση την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα. «Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία, από πλευράς επικινδυνότητας για το πλοίο και το πλήρωμά του, δεν έχει καμιά σχέση με όλες τις άλλες μέχρι σήμερα στο πλαίσιο είτε ΟΗΕ, είτε και ΝΑΤΟ ή ΕΕ, με τις οποίες άλλωστε ήταν αντίθετη, επίσης, η ΚΕΘΑ», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε καθήκον, και τιμώντας τη θυσία των συναδέλφων μας, να αγωνιστούμε αποφασιστικά κόντρα στην πολιτική επώδυνων διευθετήσεων στο Αιγαίο, στην πολιτική που μας εμπλέκει στον πόλεμο, στην πολιτική που κάνει τη ζωή μας και των οικογενειών μας όλο και πιο αβάσταχτη, με νέους φόρους, ακρίβεια, αυταρχισμό». Με το πέρας της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ