Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΡΟΤΣΗΣ
Τώρα είναι η στιγμή ο πατρινός λαός να βιώσει τα έργα που στερήθηκε χρόνια

RIZOSPASTIS

Με μεγάλη μου χαρά και τιμή βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, ως μέλος της παράταξης που επέλεξε ο λαός της Πάτρας για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο τιμόνι της πόλης μας.

Ως ενεργός πολίτης, απαιτήθηκε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια να συνεργαστώ με τον δήμο σε διοικητικό επίπεδο. Οι αναφαίρετες θέσεις, το πάθος για διεκδίκηση και προσφορά και η εντιμότητα των ανθρώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν αυτό που με έκανε να έρθω πιο κοντά σας και να αποδεχτώ με χαρά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο. Και παρότι είχα πολλούς ενδοιασμούς σε προσωπικό επίπεδο, όπως έλεγα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τις εκλογές, μου ήταν πολύ εύκολο συναισθηματικά, επικοινωνιακά και κυρίως πολιτικά, να είμαι υποψήφιος στο πλευρό του Πελετίδη.

Μπορώ να απαριθμήσω πληθώρα έργων και κατακτήσεων, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αλλωστε, ο λαός της Πάτρας τα ζει καθημερινά και γι' αυτό ψήφισε με καθαρή ψήφο και σαφή εντολή. Αυτό που είναι σημαντικό να τονιστεί, είναι πως η «Λαϊκή Συσπείρωση», με τη στήριξη του ΚΚΕ, βρέθηκε να διοικεί την πόλη, στη χειρότερη οικονομικά και κοινωνικά «συγκυρία» των τελευταίων ετών. Και βάζω τη λέξη συγκυρία σε εισαγωγικά, καθώς είμαι βαθιά πεπεισμένος πως μόνο περί συγκυρίας δεν πρόκειται, αλλά αντιθέτως για μεθοδευμένη κλοπή των ονείρων και των φιλοδοξιών μιας ολόκληρης γενιάς, και εν συνεχεία η δημιουργία μιας νέας, δομικά απονειροποιημένης γενιάς.

Εδώ λοιπόν είμαστε όλοι μας, με την ευθύνη της επόμενης πενταετίας. Τα θεμέλια του οικοδομήματος έχουν μπει και είναι γερά. Επενδύθηκαν χρόνος και πόροι, ώστε η πόλη να νοικοκυρευτεί, να ξεχρεωθεί και κυρίως να γίνει ανθρώπινη. Τώρα είναι η στιγμή να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια τους ορόφους. Τώρα είναι η στιγμή ο πατρινός λαός να βιώσει έργα που στερήθηκε χρόνια. Είναι κρίσιμη η δημιουργία υποδομών και η κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών των πολιτών, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η δημιουργία ενός υγιούς, υψηλής κοινωνικής αξίας περιβάλλοντος χώρου. Μια σύγχρονη φιλική προς τον άνθρωπο πόλη προσδίδει στους δημότες της υψηλό βιοτικό επίπεδο. Το υψηλό βιοτικό επίπεδο βεβαίως δεν είναι απλώς ένας σκοπός αυτός καθαυτός, αλλά ένα μέσο για την επίτευξη περισσότερης ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό είναι λοιπόν που θέλουμε, αυτό είναι που διεκδικούμε κάθε μέρα. Μια πόλη για όλους, μια πόλη ανθρώπινη και μιλώντας για την Πάτρα, μια πόλη αγκαλιά με τη θάλασσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά σήμερα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου(2014-08-12 00:00:00.0)
Βίαιη υποχώρηση στο 75% της ΕΕ(2013-06-20 00:00:00.0)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ(2012-05-31 00:00:00.0)
Αυθαιρεσία και «τσαμπουκάς της εξουσίας»(2001-08-11 00:00:00.0)
Οταν... «θα»(2001-03-13 00:00:00.0)
Το ασανσέρ του ΚΚΕ(2000-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ