Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βοηθηθεί ο λαός μας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία

RIZOSPASTIS

Είναι η πρώτη συγκέντρωση του 2024, μιας χρονιάς που θα είναι γεμάτη προβλήματα και προκλήσεις. Το 2023 κληροδότησε τεράστια οικονομικά προβλήματα για τον λαό, με κυρίαρχο την ακρίβεια, που σαν βραχνάς στραγγαλίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μας κληροδότησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τις τεράστιες επιπτώσεις, και, τέλος, τη σφαγή της Παλαιστίνης, που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε όλους αυτούς τους πολέμους είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη για τον λαό μας η εμπλοκή της Ελλάδας, μια εμπλοκή στην οποία μας έχουν σύρει όλες οι κυβερνήσεις, και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μεγάλες και ιστορικές ευθύνες απέναντι στον λαό για την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, την επέκταση των βάσεων στη χώρα, την υπογραφή της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Βέβαια, το 2023 χαρακτηρίστηκε από μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, τη νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές και δύο εκλογικές αναμετρήσεις, από τις οποίες το ΚΚΕ βγήκε σημαντικά ενισχυμένο. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Εγινε μετά από ακούραστη, καθημερινή, συστηματική δουλειά μέσα στη νεολαία και στον λαό. Ετσι, χιλιάδες πολίτες στήριξαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιβραβεύοντας και μ' αυτόν τον τρόπο τη συνεπή πολιτική του. Το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός εγγυητής των λαϊκών αγώνων και ο μοναδικός εγγυητής της μεγάλης ανατροπής. Γι' αυτό και η εκλογική ενίσχυσή του, καθώς και η ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξανά στη δημοτική αρχή της Πάτρας, μπορούν και πρέπει να μεταγγιστούν ως δύναμη στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Οι δεκάδες οργανώσεις της αριστεράς σήμερα φυλλορροούν, αφήνοντας «μετέωρους» εκατοντάδες αγωνιστές, που κινδυνεύουν να παροπλιστούν. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες μέλη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά το δεύτερο σοκ που έχουν υποστεί βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση.

Η ιδεολογική και πολιτική διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούσε στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα. Κάνουμε έκκληση σε όλους αυτούς τους ανιδιοτελείς αγωνιστές να συμπορευτούν με το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Να μην την πατήσουν άλλη μια φορά, στρεφόμενοι σε δήθεν νέα σχήματα που είναι φτιαγμένα με παλιά υλικά, όπως η «Νέα Αριστερά».

Οι εκκλήσεις όμως δεν αρκούν. Θα πρέπει όλον αυτόν τον κόσμο να τον προσεγγίσουμε. Να τον πείσουμε ότι η αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται ως αποτυχία της ιδεολογίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, που παλεύει με προοπτική τη συνολική τους απελευθέρωση. Να εξηγήσουμε ότι η αναγνώριση του λάθους είναι προτέρημα του αριστερού, του αγωνιστή, του επαναστάτη.

Οτι η συμπόρευση με το ΚΚΕ θα τους δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσουν τον λαό μας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Αυτό το χρωστούν και στον λαό, αλλά και στον εαυτό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ