Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
Δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου

Το νομοσχέδιο δημιουργεί μεγάλες αμφιβολίες για το αδιάβλητο των εκλογών, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Το συγκεκριμένο μέτρο, τόνισε, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι ο κάθε ψηφοφόρος θα ψηφίζει μόνος του, απαλλαγμένος από πιέσεις και εκβιασμούς, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και σήμερα. Επικαλέστηκε τη διεθνή πείρα, όπου σε μια σειρά χώρες έχουν καταγραφεί χειραγώγηση και εξαγορά ψήφων, κλοπές ψηφοδελτίων, μέχρι και καμένα ψηφοδέλτια.

Η επίκληση της «εμβάθυνσης της δημοκρατίας» - πρόσθεσε - αφορά ένα τμήμα εκλογέων του εξωτερικού, που θα κληθούν να ψηφίσουν και να καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, και κυρίως δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια από την πολιτική τους επιλογή, ή τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις.

Στόχος, συνέχισε ο Γ. Λαμπρούλης, είναι να αποσπάται πιο αποτελεσματικά η συναίνεση του λαού στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του αλλά και στις άλλες πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως είναι η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τα παζάρια για τα κυριαρχικά δικαιώματα, οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στα εργατικά δικαιώματα.

Την ίδια ώρα ου ο λαός στενάζει κάτω από την ακρίβεια και τη φτώχεια, σε όλα τα παραπάνω τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα, μικρότερα κόμματα, συμφωνούν και ασκούν κριτική μόνο σε δευτερεύοντα θέματα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε και στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που κλιμακώνεται αυτό το διάστημα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΚΑΠ που τους διώχνει από τα χωράφια και τα χωριά τους. «Διεκδικούν την επιβίωσή τους, για να μη γίνουν μετανάστες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Και εσείς, που σήμερα εμφανίζεστε ως υπερασπιστές της ισότητας και της δημοκρατίας, αύριο, στα μπλόκα των αγροτών, θα στείλετε τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ