Πέμπτη 25 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΓΕ
Απορρίπτουμε τη χαμοζωή και τα κυβερνητικά μέτρα - εμπαιγμό

«Απορρίπτουμε τη χαμοζωή και τα μέτρα - εμπαιγμό της κυβέρνησης», τονίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την αύξηση του εφάπαξ επιδόματος γέννησης που ανακοίνωσαν τις προηγούμενες μέρες τα υπουργεία Οικονομίας και Οικογένειας, αντιτάσσοντας αιτήματα για την ουσιαστική στήριξη των νέων ζευγαριών.

Στο μεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο μέτρο μέρος μιας «πολύμορφης» και «πολυεπίπεδης» στρατηγικής για το δημογραφικό. «Η καλή πορεία της οικονομίας μας μας επιτρέπει να συνδυάζουμε αναχώματα κατά της ακρίβειας με τη συνολική μας πολιτική για την οικογένεια», είπε μεταξύ άλλων, κάνοντας σαφές ότι ακόμα κι αυτά τα μέτρα - κοροϊδία τελούν υπό την αίρεση της πορείας της οικονομίας.

«Είναι εμπαιγμός να παρουσιάζεται η αύξηση αυτή σαν μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, όταν το επίδομα δεν καλύπτει ούτε καν τα έξοδα της γέννας», επισημαίνει η ΟΓΕ. Με δεδομένο μάλιστα ότι «το 90% των τοκετών πραγματοποιείται σε ιδιωτικά μαιευτήρια», διαπιστώνει ότι ακόμα κι αυτή η μικρή αύξηση του επιδόματος «θα κατευθυνθεί απευθείας στον τεράστιο κορβανά των κερδών των ομίλων της Υγείας».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι όσο οι γυναίκες είναι «πρωταθλήτριες στις ελαστικές μορφές απασχόλησης», όσο δεν υπάρχει πρόνοια για στήριξη «στις μονογονεϊκές οικογένειες, σε γυναίκες με αναπηρία ή ανάπηρα παιδιά», όσο το σύστημα Υγείας είναι «υποχρηματοδοτούμενο και εμπορευματοποιημένο», «κάθε κυβερνητικό μέτρο για το δημογραφικό θα είναι "κενό γράμμα"». Στηλιτεύει επίσης την κυβερνητική προπαγάνδα για τα προγράμματα, τα οποία δεν λύνουν το πρόβλημα της στέγασης των νέων ζευγαριών, αλλά τα «φορτώνουν με χρέη» προκειμένου να εξασφαλίσουν «κέρδη και πελατεία στις τράπεζες και στους κατασκευαστικούς ομίλους». Ενώ, στις συνθήκες στις οποίες η ακρίβεια «χτυπάει κόκκινο», ξεκαθαρίζει ότι οι πρόσφατες ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν δεν προσφέρουν ανακούφιση. «Κοροϊδεύουν απροκάλυπτα όταν μιλάνε για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να "τρέχει με χίλια" και με "ελέγχους τιμών" στο βρεφικό γάλα, η αύξηση του οποίου έφτασε έως και 213%», αναφέρει.

«Δεν μας θολώνουν τα νερά οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα ανακούφισης των νέων ζευγαριών, τη στιγμή που με προπαγανδιστικά τερτίπια έχουν στόχο να στριμώξουμε τις ανάγκες μας στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ