Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Νέα εργαλεία σε όποιον θέλει να επιβάλει πολιτική τοποθέτηση σε ψηφοφόρους

Τέλειωσαν τα προσχήματα και το «κρυφτό» της κυβέρνησης ότι η επιστολική ψήφος δήθεν θα ίσχυε μόνο για τις ευρωεκλογές μετά την τροπολογία για την επέκτασή της, σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια και στηλιτεύοντας τη μεταχείριση των αποδήμων σαν «εκλογικά κουκιά» απ' την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα σχολίασε την πρωτοφανή στάση του ΠΑΣΟΚ, που ψηφίζει ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα ναι και στην πρόταση αντισυνταγματικότητας! «Βέρτιγκο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, που είναι αποτέλεσμα της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης που ασκεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου επισήμανε ότι η διεθνής και ευρωπαϊκή πείρα αποδεικνύει ότι πουθενά η επιστολική ψήφος δεν αντιμετώπισε την αποχή, αλλά το μόνο που άλλαξε ήταν ότι προστέθηκαν μέσα νόθευσης και αυξήθηκαν οι καταγγελίες για παρατυπίες.

Οπως τόνισε, με την επιστολική ψήφο δίνονται νέα εργαλεία σε όποιον θέλει να επιβάλει πολιτική τοποθέτηση σε τμήματα των ψηφοφόρων. Ακόμα ανατίθεται ρόλος δικαστικού αντιπροσώπου σε ιδιωτικές εταιρείες κούριερ που θα αναλαμβάνουν την ευθύνη ταυτοποίησης των εκλογέων! Ενώ η εκλογική διαδικασία θα μπορεί να διαρκεί 5, 10, 15 μέρες!

Οσο για την υπεύθυνη δήλωση που θα επισυνάπτεται, εξασφαλίζει μόνο την ασυλία τρίτων που θα ασκούν πιέσεις, εκβιασμούς, δωροδοκίες.

Αν η κυβέρνηση, είπε, ήθελε να αντιμετωπίσει την αποχή, θα μπορούσε να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΚΚΕ για ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τους εποχικά εργαζόμενους και φοιτητές, για ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα εκλογικά τμήματα, για δωρεάν μετακίνηση εκλογέων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, δίνει δικαίωμα ψήφου σε εκλογείς που δεν έχουν καμία γνώση για την κοινωνική πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ