Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΛΔΥΚ
Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Σε επιστολή του ο στρατιώτης (ΤΘ) Χαράλαμπος Ευθύμερος, που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ, σημειώνει:

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα τάχα για κινήσεις που θα φέρουν επιπλέον σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή που ήδη φλέγεται καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Την τελευταία περίοδο όλο και ανεβαίνει η ένταση στη ΝΑ Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ενώ εξελίσσεται ακόμα το σφάγιασμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που και σε αυτό η χώρα μας εμπλέκεται αφού έχει στείλει, από ό,τι έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα, τη φρεγάτα "Ψαρά" για να επιβλέπει τάχα στην περιοχή όπως και στον πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πακτωλό χρημάτων και οπλικών συστημάτων, η ελληνική κυβέρνηση μπλέκει τον ελληνικό λαό σε μια ακόμα περιπέτεια, αυτήν τη φορά στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού σχεδιάζει να στείλει ναυτικό στόλο για να διεκδικήσει και αυτή το δικό της μοίρασμα από την πίτα (δρόμοι μεταφοράς εμπορευμάτων, εκμετάλλευση φυσικών πόρων) υπερασπιζόμενη τη ΝΑΤΟική συμμαχία εναντίον της Υεμένης και συγκεκριμένα εναντίον των Χούθι.

Ολες αυτές οι ενέργειες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να δημιουργούν εφησυχασμό, πόσο μάλλον όταν από την Κύπρο, στη χώρα που κάνω τη θητεία μου, έφυγαν βρετανικά αεροσκάφη για να βομβαρδίσουν την Υεμένη!

Είναι σημαντικό να εκφραστεί αλληλεγγύη στους λαούς που δέχονται τις δολοφονικές επιθέσεις μετρώντας χιλιάδες νεκρούς.

Οχι στον νέο κύκλο πολέμων για τα κέρδη των λίγων! Οχι στη συμμετοχή της Ελλάδας και στην αποστολή ελληνικής ναυτικής δύναμης! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου απ' άκρη σ' άκρη!

Οι συνάδελφοι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν τα φιλειρηνικά τους αισθήματα και να καταδικάσουν τον πόλεμο που μόνο δεινά μπορούν να έχουν για τον λαό και τα παιδιά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ