Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια και τεκνοθεσία

Ενώ η κυβέρνηση κραδαίνει τις «συναινέσεις» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ως επιβεβαίωση ότι πρέπει να «τρέξει» τα αντιδραστικά της νομοσχέδια

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί στο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, με βασικό θέμα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιάσει ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει υπερψηφιστεί μέσα στις δύο πρώτες βδομάδες του Φλεβάρη. Στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί επίσης το νομοσχέδιο για τον λεγόμενο δικαστικό χάρτη, με στόχο της κυβέρνησης την «επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης», ώστε να ξεμπλοκάρουν μπίζνες.

Μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης είπε για το ενδεχόμενο καταψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου από υπουργούς ότι «όσοι συμμετέχουν σε ένα όργανο κορυφαίο, όπως είναι το υπουργικό συμβούλιο, και εγκρίνουν τα νομοσχέδια, έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση». Πρόσθεσε βέβαια ότι γενικά για υπουργούς και βουλευτές «είναι καλύτερα να δούμε πώς θα τοποθετηθούν μετά την αρχική τοποθέτηση του εισηγητή υπουργού, του κ. Σκέρτσου, του υπουργού Επικρατείας». Για τη στάση της Εκκλησίας είπε ότι «έχει τις απόψεις της» και «είναι απολύτως σεβαστές» αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αποφάσισε χτες σε συνεδρίασή της η Ιερά Σύνοδος, επειδή σύμφωνα με το αντιδραστικό επιχείρημά της αυτό αποτελεί «εκτροπή από τον νόμο του Θεού», ενώ αποφάσισε να διαβαστεί στους ναούς στις 4 Φλεβάρη εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας και να μοιραστεί σχετικό φυλλάδιο.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά προχθές το βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση, για την επέκταση του μέτρου της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές για τους απόδημους του εξωτερικού, ο Π. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ αξιοποίησε την πλήρη συναίνεση που της έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας για να ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές, οι οποίες καταστρατηγούν ακόμα και αυτό το αστικό Σύνταγμα, που κατά τ' άλλα τόσο υπολήπτονται. Είπε συγκεκριμένα ότι «οι συνθήκες ωρίμασαν, όταν είδαμε ότι σε ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα συγκεντρώθηκε μια πλειοψηφία πάνω από 200 ψήφους, και μάλιστα 230 ψήφοι». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση έφερε την τροπολογία «όταν διαπιστώθηκε ευρεία πλειοψηφία και συναίνεση στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, στην αρχή της συζήτησης στη Βουλή».

«Να χάσουμε την ευκαιρία;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας το «χαλί» που έστρωσαν στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κωνσταντοπούλου με τη στάση τους. Τους εγκάλεσε μάλιστα διερωτώμενος, εφόσον συμφωνούν για τις ευρωεκλογές, «γιατί όχι, όταν υπάρχουν οι συναινέσεις και οι ψήφοι, να μη γίνει και στις βουλευτικές;».

Με στρωμένο άλλωστε το έδαφος από τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, κάλεσε σε «συναίνεση» στις «μεταρρυθμίσεις», πολύ περισσότερο στις «εμβληματικές» όπως τις χαρακτήρισε, βάζοντας ανάμεσά τους και το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ