Τετάρτη 24 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίνουμε όλες τις δυνάμεις για έναν εντυπωσιακό τερματισμό

Στο 113,65% η υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου και μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα

Βρισκόμαστε λίγο πριν τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ και η υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου μετά το 13ο κατά σειρά «κλείσιμο» τη Δευτέρα 22 Γενάρη έφτασε στο 113,65%. Ωστόσο, δεν επικρατεί καμιά επανάπαυση, αφού οι Κομματικές Οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή, για να είναι το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο, να πιαστούν όλοι οι στόχοι και να στεφθεί η μάχη με πλήρη επιτυχία. Ετσι ξεκινάνε ακόμη έναν γύρο προσφορών και «κόκκινων μεροκάματων», απευθύνονται θαρρετά με το κουπόνι στο χέρι σε όσους ακόμη δεν έχουν φτάσει, με σχέδιο οργώνουν ξανά γειτονιές και χώρους δουλειάς, ρίχνουν βάρος σε ό,τι αυτές τις μέρες μπορεί να δώσει το ακόμη παραπάνω σε αυτή την προσπάθεια που ξεδιπλώνεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Ετοιμη να κόψει πρώτη το νήμα είναι πάντα η ΚΟ Ηπείρου με 140,46%, ενώ η ΚΟ Εξωτερικού με 127,50% φιλοδοξεί για το προσπέρασμα στα τελευταία μέτρα. Στην τρίτη θέση επανήλθε η ΚΟ Αιγαίου με 118,37%. Ωστόσο η μάχη για την 3η θέση καλά κρατεί και θα πάει μέχρι τέλους. Σε κοντινή απόσταση λοιπόν ακολουθούν η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 117,62%, η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 116,67% που συνεχίζει να κερδίζει θέσεις. Με ελάχιστη διαφορά έπεται η ΚΟ Κρήτης με 116,07%, ενώ παραπίσω έμεινε αυτήν τη βδομάδα η ΚΟ Αττικής με 115,20%. Στην 8η θέση είναι η ΚΟ Θεσσαλίας με 110,05% σε σχετική απόσταση ασφαλείας από την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, που έχει υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 106,65%. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ: Κεντρικής Μακεδονίας με 105,01%, Πελοποννήσου με 99% και Δυτικής Ελλάδας με 94,43%.


Η ΚΝΕ έχει υπερκαλύψει το πλάνο της κατά 121,68%. Το 94,52% του δικού της έχει καλύψει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 93,25% αυτή του «902».

Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά μέχρι την τελευταία ώρα

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Αγης Τριγάζης, μέλος του ΤΓ Λάρισας του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Η ΤΕ Λάρισας έχει υπερκαλύψει το πλάνο της και συνεχίζει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις μέρες που απομένουν μέχρι το τελευταίο "κλείσιμο". Η αυξημένη επιρροή και το κύρος του Κόμματος επιβεβαιώθηκαν και στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Δίνοντας αυτήν τη μάχη παράλληλα με το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, την προσπάθεια να οργανώσουμε την εργατική - λαϊκή πάλη απέναντι σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζουμε (επιπτώσεις πλημμυρών, ακρίβεια - εισόδημα, διεκδικήσεις αυξήσεων και υπογραφή ΣΣΕ, αντιπαράθεση με την εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς) καταφέραμε να απευθυνθούμε πλατιά στον λαό της πόλης με το κουπόνι για να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ηδη εκατοντάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες ενίσχυσαν από το υστέρημά τους το Κόμμα, σε μια περίοδο μάλιστα που το εισόδημά τους στην πόλη μας και λόγω των καταστροφικών πλημμυρών έχει μειωθεί σημαντικά. Ξεχωρίζει η δουλειά ορισμένων κλαδικών ΚΟΒ, όπως οι ΚΟΒ Κατασκευών, Επισιτισμού, Καλλιτεχνών, Ενδυσης, που τα μέλη τους πήραν ενίσχυση από εκατοντάδες συναδέλφους τους, ακόμα και από ανέργους ή απολυμένους. Αλλά και η ΚΟΒ Εμπόρων κατάφερε για άλλη μια χρονιά να απευθυνθεί στον μεγάλο περίγυρό της, αξιοποιώντας σε αυτή τη μάχη και τους οπαδούς της. Στη μάχη που δίνουμε ξεχωρίζουν και σύντροφοι από εδαφικές ΚΟΒ, που σπίτι το σπίτι έχουν γυρίσει ολόκληρες γειτονιές και έχουν μαζέψει χρήματα από εκατοντάδες λαϊκούς ανθρώπους.

Στην υπερκάλυψη του πλάνου έχει συμβάλει το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ΚΟ έχει ενισχύσει το Κόμμα με "κόκκινα μεροκάματα", ενώ σε αυτή την κατεύθυνση ξεχωρίζει και το παράδειγμα καλλιτεχνών που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, λίγο πριν τελειώσει η Οικονομική Εξόρμηση, έχουμε μαζέψει αρκετά χρήματα παραπάνω από πέρσι.

Δεν επαναπαυόμαστε! Εχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πολιτιστική - πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 28 Γενάρη, στην οποία φιλοδοξούμε να συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ