Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Δεύτερη δύναμη με σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά

Σε 2η δύναμη (από 4η το 2019) με υπερδιπλασιασμό του ποσοστού της σε 12,16% από 5,82% και με αύξηση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που εκλέγει από 2 σε 4, παρά τη μείωση των συνολικών εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, αναδείχτηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών. Στον Αγιο Παύλο δε, το ποσοστό της εκτινάχθηκε στο 18,39% από 9,73%, το ίδιο και στη Νεάπολη, στο 14,03% από 5,41%.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Νεάπολης - Συκεών χαιρετίζει όλους όσοι ψήφισαν τον συνδυασμό της, «όσους και όσες ξεπέρασαν εκβιασμούς, πιέσεις αλλά και τους μηχανισμούς χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα και άλλους παράγοντες. Αλλά και όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη στο πλάι μας συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα όλους εκείνους που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και εμπιστεύτηκαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση"», αναφέρει.

Τονίζει ότι «η σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστό, που κατέγραψε η "Λαϊκή Συσπείρωση", αναδεικνύει ότι αυξάνεται το κύρος και η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, ενώ συγχρόνως μεγαλώνει και η μαχητική συμπόρευση μαζί του».

Επίσης σημειώνει ότι σ' αυτές τις εκλογές «αποδείχτηκε ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" αποτελεί τη μόνη δύναμη που μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια την αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης Δανιηλίδη».

Και σχολιάζει το αποτέλεσμα για τη συμμαχία των αστικών πολιτικών δυνάμεων - ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιών ομάδων - που συνενώθηκαν στην παράταξη Δανιηλίδη, τονίζοντας ότι «παρά το ότι μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 4.300 ψήφους (πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα) κατέγραψαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Η μεγάλη αποχή που καταγράφηκε και άγγιξε το 58%, υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης Δανιηλίδη».

Τέλος αναδεικνύει ότι «μπροστά στην προδιαγεγραμμένη κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, που διαχρονικά στηρίζει με όλους τους τρόπους και η διοίκηση Δανιηλίδη, οι δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης του λαού, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, στον αγώνα για τη ζωή και την πόλη που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ