Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
«Ζεσταίνεται» η συζήτηση για ευρύτερη συνεργασία

Ως πρόκριμα μιας ευρύτερης συνεργασίας ερμηνεύουν πολλοί τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθήνας απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη, εξέλιξη για την οποία μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη απ' το βράδυ των εκλογών.

Χτες συναντήθηκαν οι Κ. Ζαχαριάδης και Χ. Δούκας συζητώντας για ζητήματα της πόλης και τις προτάσεις των παρατάξεών τους, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει, έμπλεος υποκρισίας, ότι το «ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο Μπακογιάννης»! Τον οποίο βέβαια σιγόνταραν τα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου όλες τις σημαντικές βασικές προτάσεις και κατευθύνσεις της διοίκησης Μπακογιάννη τις ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από κοινού (Βοτανικός, «Μεγάλος Περίπατος» κ.λπ.).

Η υποκρισία τους ξεχειλίζει, καθώς σε άλλες περιπτώσεις δήμων στήριξαν υποψηφίους της ΝΔ, ενώ στον δεύτερο γύρο ετοιμάζονται να στηρίξουν έως και τους λεγόμενους «αντάρτες» της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Αμυνας, στενός συνεργάτης σήμερα του Στ. Κασσελάκη, Ε. Αποστολάκης, χτες, στο «Action24».

Την ίδια ώρα, ο Χρ. Σπίρτζης πρότεινε στενή συνεργασία όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, προσωπικότητες και συλλογικότητες ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και των εθνικών εκλογών, ακόμα και ενοποίηση των δύο κομμάτων.

«Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι δεύτερο το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος της χώρας θα περιμένει πότε θα ωριμάσουν οι συνθήκες μετά από 30 χρόνια για να ενηλικιωθούν πολιτικά είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα πράγματα πρέπει να γίνουν, να είναι πάρα πολύ τολμηρά. Πρέπει να δούμε ποια είναι τα σύγχρονα δεδομένα, τι έχει γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και νομίζω ότι έχουμε όλοι το βάρος των ευθυνών να μην αφήσουμε ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος της χώρας μας να είναι στη δεξιά παράταξη. Αυτό που προτείνω, πολύ στενή συνεργασία όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, συλλογικότητες, προσωπικότητες που έχουν πάει απογοητευμένοι και ιδιωτεύουν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο το κόμμα της Αριστεράς και το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας να μπουν σε άλλες διαδικασίες προκειμένου ακόμα και να ενοποιηθούν, ακόμα και να έχουν κοινή κάθοδο στις εκλογές σαν ένα κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ