Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Οι εργαζόμενοι στον αγώνα, με το ΚΚΕ μπροστά!

Μαχητική παρέμβαση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Cactus» με αφορμή την προκλητική συμπεριφορά του ξενοδόχου

Μαχητική παρέμβαση της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/7 έξω από τις πύλες του ξενοδοχείου «CACTUS», ιδιοκτησίας Ν. Χαλκιαδάκη, προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, με αφορμή την προκλητική συμπεριφορά του σε πρόσφατη περιοδεία του ΚΚΕ στον χώρο.

Επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΕΠ Κρήτης, ενώ συμμετείχε και ο Δημήτρης Δουλουφάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε στους εργαζόμενους την προκλητική συμπεριφορά του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων, ο οποίος επιτέθηκε με χυδαίο αντικομμουνισμό στο κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Στεφανάκη, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

«Τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, πόσο μάλλον του ΚΚΕ. Στο ΚΚΕ δεν πιάνουν ούτε η τρομοκρατία ούτε οι απειλές. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έδωσαν την απάντηση που αρμόζει στον κ. Χαλκιαδάκη και σε όλους τους ξενοδόχους, κάνοντας το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό στις 25 Ιούνη. Στέλνοντας το μήνυμα ότι θα δυναμώσουν οι αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων το επόμενο διάστημα σε κάθε πόστο και χώρο δουλειάς», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μέλη και στελέχη του Κόμματος μοίραζαν ανακοίνωση - κάλεσμα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με την οποία χαιρέτιζαν τους εκατοντάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους που για άλλη μια φορά ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις δυσκολίες της σεζόν, τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και έβγαλαν σταθερά ενισχυμένο το ΚΚΕ στον νομό Ηρακλείου.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της ΤΕ τονίζεται ότι «επιβεβαιώνονται οι αγωνιστικοί δεσμοί του Κόμματος που σφυρηλατήθηκαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των ξενοδοχείων όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το ΚΚΕ αποτελεί και θα αποτελεί τη μοναδική 100% εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών. Το μοναδικό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους ξενοδόχους» και υπογραμμίζεται ότι αυτό επιβεβαίωσε και η επίθεση του ιδιοκτήτη στο κλιμάκιο του Κόμματος.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από την εργοδοσία του ξενοδοχείου η εφαρμογή κατά γράμμα της τοπικής κλαδικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αμέσως μετά την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα στο ξενοδοχείο «ΝΑΝΑ BEACH», μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν έξω από τις πύλες του ξενοδοχείου με την πρωτοπόρα συμμετοχή των κομμουνιστών, η εργοδοσία αναγκάστηκε να πάρει πίσω την ποινική ρήτρα που προσπάθησε να επιβάλει στους εργαζόμενους. Αντίστοιχη παρέμβαση πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, για να πάρει η εργοδοσία την ευθύνη και να πληρώσει για το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» του μαθητευόμενου μάγειρα σε ξενοδοχειακή μονάδα στα Μάλια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ