Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΥΓΕΙΑ
ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ
Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και Ιατρείων

Σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., μπροστά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώνουν φορείς, στον χώρο μπροστά στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, σήμερα, στις 10 π.μ., ενάντια στη νέα υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας στον Ωρωπό, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ωρωπού.

Η Επιτροπή σημειώνει την ανάγκη για στελέχωση και όχι για αποδυνάμωση των ΚΥ και των Τοπικών Ιατρείων της περιοχής, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ μετακινεί γιατρούς και νοσηλευτές προς την κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το ζήτημα ανάκλησης της μετακίνησης θέτουν γιατροί και εργαζόμενοι στην ΠΦΥ μέσω ανοιχτής τους επιστολής αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η αναγκαιότητα στελέχωσης μιας κατασκήνωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορεί να γίνεται με προσωπικό που υπηρετεί σε δημόσιες δομές Υγείας».

Επίσης, την απαράδεκτη αυτή απόφαση καταγγέλλουν και οι ΚΟ Βόρειων Χωριών και Ωρωπού Αττικής του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Αποδεικνύεται ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ περί "επαναθεμελίωσης του ΕΣΥ" και "νέου υγειονομικού χάρτη" ουδεμία σχέση έχουν με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αντιθέτως, αποτελούν βήματα προς την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα».

Αιφνίδιες μετακινήσεις από νοσοκομεία σε νοσοκομεία

Στο μεταξύ, άλλη μια αιφνίδια μετακίνηση εργαζόμενης αναδεικνύει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, και πιο συγκεκριμένα την εφημερία γιατρού από το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς.

Οπως σημειώνει, η απόφαση μετακίνησης κοινοποιήθηκε με εντολή της 1ης ΥΠΕ μόλις 2 ώρες πριν από την έναρξη της εφημερίας στο νοσοκομείο, «κίνηση που είναι επισφαλής για τους ασθενείς αλλά και για τη συνάδελφο, δημιουργώντας προβλήματα και στα δύο νοσοκομεία». Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς να αρνούνται τις μετακινήσεις και υπογραμμίζει ότι η μόνη λύση του προβλήματος δεν είναι οι μετακινήσεις γιατρών αλλά οι μαζικές προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ