Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε παιδαγωγικό κέντρο ΑμεΑ

Να βρεθεί άμεσα λύση, με απαίτηση όλων των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων από κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, προκειμένου να πληρωθούν οι 54 εργαζόμενοι του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία «Η Μέριμνα», απαιτούν το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Δομές Υγείας και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του χώρου, δεν τους έχει καταβληθεί η μισθοδοσία για όλο τον Ιούνιο και μέχρι τις 20 του μήνα πρέπει να πληρωθούν και το επίδομα αδείας, ωστόσο, λόγω της έλλειψης των αναγκαίων πόρων, είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό.

Το ίδρυμα, που είναι «ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», εκπαιδεύει περίπου 95 άτομα με νοητική υστέρηση σε ειδικότητες σαπωνοποιίας, κεραμικής, βιβλιοδεσίας, παλαιότερα ακόμα και ξυλουργικής κ.λπ. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικής αγωγής και φυσικοθεραπείας σε άτομα που έχουν ανάγκη, λειτουργώντας κάθε Δευτέρα με Παρασκευή.

Στον ξενώνα των χώρων του έχει δυνατότητα επιπλέον να φιλοξενεί 40 άτομα από διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, σε πενθήμερη βάση για όλο το 24ωρο, προσφέροντας υπηρεσίες σίτισης, ψυχαγωγικά κ.ά. προγράμματα.

Για την παροχή όλων αυτών των υπηρεσιών, στον χώρο υπάρχουν εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ο.κ.), που όμως βρίσκονται πλέον σε μεγάλη δυσκολία, καθώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά της διεύθυνσης για την πληρωμή τους.

Σύμφωνα με όσα τους αναφέρθηκαν πρόσφατα, λόγω της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης οι εισφορές από τα ασφαλιστικά ταμεία των ωφελούμενων δεν επαρκούν για την κάλυψη των εξόδων, όπως επίσης οι διάφορες χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, η πληρωμή των τελευταίων ασφαλιστικών εισφορών για το προσωπικό φαίνεται ότι «άδειασε» τα ταμεία της «Μέριμνας», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και την ίδια την πορεία του ιδρύματος και των ωφελούμενων από αυτό.

Με βάση τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία και το Εργατικό Κέντρο οργανώνουν σήμερα Τετάρτη (11.15 π.μ.) παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ιδρύματος, απαιτώντας άμεση επίλυση του θέματος της πληρωμής των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (για αύριο Πέμπτη) γι' αυτό το θέμα και για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, έχει απαιτηθεί επίσης από τους τρεις - σε σύνολο επτά - εκπροσώπους του δήμου Πατρέων στη διοίκηση του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ