Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Νέες κινητοποιήσεις χτες ενάντια στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών σε Συκιές και Φλογητά

Στο σπίτι του συνταξιούχου στα Φλογητά
Στο σπίτι του συνταξιούχου στα Φλογητά
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια έξωσης τετραμελούς οικογένειας που πέρσι εκπλειστηριάστηκε το σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Μαζικά ο εργαζόμενος λαός της περιοχής συγκεντρώθηκε αρχικά μπροστά στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Πλάτωνος και στη συνέχεια μετέβη στο πάρκο της Ρήγα Φεραίου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία - γλέντι αλληλεγγύης με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Αεροβάτες».

Αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση, στις 9 π.μ. στην Τράπεζα Πειραιώς στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να απαιτηθεί ακύρωση του πλειστηριασμού.

Θυμίζουμε ότι πέρσι έγινε πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της οικογένειας του Γ. Ν., από τα «κοράκια» των τραπεζών, ενώ ο ίδιος ήταν άνεργος και η σύζυγός του με βαριά αναπηρία. Ο λαός της περιοχής, με την άμεση, δυναμική και αποφασιστική του κινητοποίηση, εμπόδισε την έξωση για έναν ολόκληρο χρόνο.

Και πάλι στέκεται αγωνιστικά ενάντια στη νέα προσπάθεια έξωσης και απαιτεί: Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ. Ν. Να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για τη σύζυγό του. Να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη του σε ΔΕΗ, ύδρευση, θέρμανση και δήμο.

ΣΥΚΙΕΣ

Eurokinissi

ΣΥΚΙΕΣ
Διεκδικεί συνολικά να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις. Αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών η Ρόζα Μπατζάκα. «Αυτή η συμμετοχή είναι που νικά την αδιαλλαξία των τραπεζικών ομίλων και των funds, που νικά την πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες θέλουν να περάσει η περιουσία του λαού στα χέρια των λίγων», σημείωσε.

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την οικογένεια η οποία δεν έχει καμιά ευθύνη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει», τόνισε η Αγγελική Κυρίτση, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Συνέχισε καλώντας τον λαό να μπει μπροστά και μαζί με τα σωματεία και τους φορείς να συγκροτήσει ένα κίνημα μαζικό, «τέτοιο που να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα έρθουν το επόμενο διάστημα. Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του σε αυτήν την επίθεση. Γι' αυτό οργανώνουμε την πάλη μας και συσπειρωνόμαστε ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους, που ξεσπιτώνει οικογένειες! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!».

Φλογητά: Να επιστρέψει στο σπίτι του ο 81χρονος συνταξιούχος

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο λαός της περιοχής Φλογητών Χαλκιδικής, αντιδρώντας στη νέα έξωση του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

Θυμίζουμε ότι για μια ακόμη φορά ο δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία της αστυνομίας, εισέβαλε τη Δευτέρα στο σπίτι του ανάπηρου συνταξιούχου και τον πέταξε στον δρόμο μαζί με την κόρη του, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή κλειδαριών στο σπίτι, που εκπλειστηριάστηκε από fund.

Πριν από λίγες μέρες, στις 30 Ιούνη, ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, έπειτα από έναν διαρκή και μαχητικό αγώνα και με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα, είχε επιστρέψει στο σπίτι του. Και τη Δευτέρα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, όπου ζητήθηκε αναβολή της εκδίκασης, η αστυνομία με τη βία τον πέταξε έξω από το σπίτι.

Στη συγκέντρωση μπροστά στο σπίτι του 81χρονου μίλησε ο Δημήτρης Μωυσιάδης, εκ μέρους του Συνδικάτου Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας την πολιτική που πετάει στον δρόμο τις λαϊκές οικογένειες και τόνισε: «Ημασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, για να μην ξεσπιτωθεί καμία λαϊκή οικογένεια. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους».

Αυτό διαμήνυσαν οι κάτοικοι με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του χωριού.

Νέα κινητοποίηση σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ., ο Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου και το Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «doValue» στη Θεσσαλονίκη (Λέοντος Σοφού 18) ενάντια στον πλειστηριασμό σπιτιού μονογονεϊκής οικογένειας, με την μητέρα, εργαζόμενη σε βιομηχανία τροφίμων, να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να έχει την ευθύνη δύο ανήλικων παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ