Τετάρτη 5 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία

Πρωτοφανής η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εργαζομένων

Ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης και απαίτησης για επαναπρόσληψη της εργολαβικής εργαζόμενης στη σίτιση του Νοσοκομείου Νάουσας έστειλαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του Σωματείου τους που έγιναν τη Δευτέρα.

Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και την απόλυση για συνδικαλιστική δράση της εργολαβικής εργαζόμενης, η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής. Ψήφισαν 186 από τους 205 εγγεγραμμένους στο Σσωματείο, ενώ η «Ανεξάρτητη Συνεργασία Υγειονομικών», παράταξη με την οποία συμμετέχει και η απολυμένη, έλαβε 98 ψήφους, λαμβάνοντας τις 4 από τις 7 έδρες στο ΔΣ.

Θυμίζουμε ότι η απολυμένη Χρυσάνθη Μπόλα είναι μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας. Απολύθηκε την περασμένη Παρασκευή, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας, αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της ως υποψήφιας.

Τη Δευτέρα, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, φορείς και εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου, απαιτώντας επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας.

Την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Δηλώνει ότι στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των σωματείων και των φορέων της Νάουσας και απαιτεί την επαναπρόσληψη και την άμεση επιστροφή της εργαζόμενης στον εργασιακό χώρο του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ