Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ηχηρό μήνυμα νέας ενίσχυσης του Κόμματος και επανεκλογής βουλευτή στη Μεσσηνία

Θ. Γκιώνης: Μόνο το ΚΚΕ ήταν και είναι 100% αντιπολίτευση υπέρ του λαού και 0% υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου

Ηχηρό μήνυμα μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ και επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή στη Μεσσηνία έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στον νομό, το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμάτα.

Από την πλατεία Οθωνος, με τον παλμό, τη ζωντάνια, τα συνθήματα και τη συμμετοχή τους, εργαζόμενοι, κόσμος όλων των ηλικιών έστειλαν το μήνυμα ότι θα δοθεί μέχρι τέλους η μάχη για τη διατήρηση της έδρας του ΚΚΕ στον νομό, για να είναι και ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από την Ηρώ - Αλεξάνδρα Βαλσαμάκη, αρχαιολόγο, κάτοικο Πύλου, με τίτλο «Ο ήχος της αβύσσου», το οποίο έγραψε η ίδια με αφορμή το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της πόλης, καλώντας τον ελληνικό λαό να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στην «κανονικότητα» των καθημερινών ειδήσεων των νεκρών και αγνοούμενων σε Εβρο και Αιγαίο.

Στον στόχο της αντιλαϊκής σταθερότητας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι μαζί

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε: «Ενα σύνθημα γεννήθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τα Τέμπη: 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Αυτό το σύνθημα επιβεβαιώνεται καθημερινά με τραγικό τρόπο στα πρόσφατα περιστατικά με τις ελλείψεις των ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, στα εργατικά "ατυχήματα" στο πρόσφατο τραγικό ναυάγιο με τους εκατοντάδες πνιγμένους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου. Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως σε αυτό το σύστημα η ζωή του λαού αντιμετωπίζεται ως κόστος».

Στάθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί εκ νέου το ΚΚΕ, να επανεκλεγεί βουλευτής του Κόμματος στον νομό, σημειώνοντας: «Στις 25 Ιούνη ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός, με πιο δυνατό το ΚΚΕ. Στις πρόσφατες εκλογές του Μάη το ΚΚΕ βρέθηκε ενισχυμένο με χιλιάδες νέες ψήφους. Η άνοδος αυτή μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη στις εκλογές του Ιούνη. Σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Μεσσηνία το ΚΚΕ να ενισχυθεί και να ξαναστείλει βουλευτή μετά από δεκαετίες».

Μόνο όφελος θα έχει ο λαός από ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, συνέχισε, για να προσθέσει: «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι δεδομένα αντιλαϊκό. Η περιβόητη σταθερότητα, που λένε και ξαναλένε, ισούται με αστάθεια για τον λαό. Στον στόχο αυτό, για την αντιλαϊκή σταθερότητα, είναι μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Γιατί το σύστημα δεν θέλει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση, αλλά θέλει και μια σταθερή συναινετική αντιπολίτευση στην πολιτική που όλοι τους έχουν συμφωνήσει, υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μεγάλων αφεντικών. Την ώρα που τα έβρισκαν, άλλος 50%, άλλος 70%, υπήρχε το ΚΚΕ που ήταν και είναι 100% αντιπολίτευση υπέρ του λαού και 0% υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Και κατέληξε: «Το ΚΚΕ, με περισσότερες ψήφους και περισσότερους βουλευτές στις εκλογές του Ιούνη, θα αξιοποιήσει αυτήν τη δύναμη, όπως έχει αποδείξει, για να δυναμώσουν οι αγώνες την επόμενη κιόλας μέρα. Για να ενισχυθεί η δύναμη που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και όχι οι δυνάμεις που την υπηρετούν».

Ο λαός του νομού θα έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο

Στον χαιρετισμό του ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του Κόμματος, εκλεγμένος βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του Μάη και εκ νέου υποψήφιος, αναφερόμενος στην ανάγκη να ενισχυθεί η δύναμη του Κόμματος και στη Μεσσηνία, επεσήμανε:

«Με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός της Μεσσηνίας θα έχει δίπλα του έναν αξιόπιστο σύμμαχο, έναν σύμμαχο όπως είχε στην πράξη όλα τα προηγούμενα χρόνια: Με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους μισθωτούς και απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στα κόμματά της, απέναντι στην πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν συνεχώς θυσίες για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ημασταν μαζί, μπροστά, με τους βιοπαλαιστές αγρότες, στα μπλόκα και στις διεκδικήσεις των Αγροτικών Συλλόγων, στην απόσπαση έστω και περιορισμένων μέτρων υπέρ τους που τα κέρδισαν με τον οργανωμένο αγώνα τους.

Το ΚΚΕ ήταν εκεί σπάζοντας τις απαγορεύσεις στον δρόμο, στον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην Υγεία, για τα δικαιώματα των υγειονομικών, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε "θα λογαριαστούμε μετά". Στους αγώνες για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, όπου όλοι μαζί φωνάξαμε: 'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό στην περιοχή μας είδαν ότι μόνο το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που τους έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία».

Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατή και η λαϊκή πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπογραμμίζοντας: «Εδώ στη Μεσσηνία, στις εκλογές του Μάη κάναμε ένα άλμα. Αυξήσαμε τη δύναμή μας και πετύχαμε να εκλέξουμε βουλευτή. Τώρα τον Ιούνη είμαστε εδώ πάλι και κάνουμε πάλη για ενίσχυση του ΚΚΕ και της επανεκλογής του αγαπητού μας συντρόφου και φίλου Νίκου Κουτουμάνου.

Είναι υπόθεση χρέους. Γιατί πραγματικά "όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, καμία αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη".

Κόντρα λοιπόν στις αντιλαϊκές πολιτικές, με τον λαό πρωταγωνιστή, για ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για πραγματική, ισχυρή αντιπολίτευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις μπροστά στις ευρωεκλογές(2024-03-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις με τον Ν. Κουτουμάνο στην Πελοπόννησο(2023-09-30 00:00:00.0)
Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι επίκαιρο, το ΚΚΕ είναι με τις ζωές!(2023-06-15 00:00:00.0)
Εντείνεται η πολιτική δραστηριότητα(2023-05-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2022-12-02 00:00:00.0)
Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός(2019-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ