Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Πολύμορφες δράσεις από Οργανώσεις της ΚΝΕ

Τοιχογραφία στην Κατερίνη
Τοιχογραφία στην Κατερίνη
Με πολύμορφες δράσεις Οργανώσεις της ΚΝΕ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους, καταδίκασαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην Πύλο, δήλωσαν πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με τη βαρβαρότητα.

Σε παρέμβαση προχώρησε η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ ξεκινώντας από το Πασαλιμάνι. Εκεί μοιράστηκε πλατιά η σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην Πλατεία Αλεξάνδρας, στα Βοτσαλάκια, όπου έγινε ομιλία από τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της ΤΟ Πειραιά. Αμέσως μετά μαθήτρια ανέγνωσε το ποίημα της Ουάρσαν Σάιρ για τους πρόσφυγες, με τίτλο «Κανένας δεν αφήνει τη χώρα του, εκτός αν...». Στη συνέχεια, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συμβολικά πέταξαν σωσίβια στη θάλασσα, άφησαν λευκά λουλούδια και ύψωσαν στον ουρανό φαναράκια προς τιμήν των ξεριζωμένων που έχασαν τη ζωή τους. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή.

Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ΤΟ Πολυτεχνείου και ΠΑΜΑΚ της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ, στον Λευκό Πύργο, σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι με όπλο μας την αλληλεγγύη, ο λαός και η νεολαία μπορούμε να υψώσουμε τείχος προστασίας, για κάθε προσφυγόπουλο που κινδυνεύει με απέλαση, για κάθε θύμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. (...) Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε καθημερινά τη μάχη απέναντι στο ρατσιστικό - εθνικιστικό δηλητήριο, απέναντι σε κάθε διάκριση με βάση το φύλο, το χρώμα, τη θρησκεία.

Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Από την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Από τη Θεσσαλονίκη λοιπόν, που ξέρει καλά από προσφυγιά, πρώτο ζήτημα, για το λαϊκό κίνημα, για τους κομμουνιστές, για τους προοδευτικούς, για όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος, είναι η στήριξη των κατατρεγμένων, των βομβαρδισμένων», τόνισε.

Η ΤΟ Πιερίας της ΚΝΕ, με μία τοιχογραφία εμπνευσμένη από το σκίτσο του Βούλγαρου σκιτσογράφου Jovcho Savov «Η Γκουέρνικα του Αιγαίου», κόσμησε τοίχο της Κατερίνης αφιερώνοντάς την στους πρόσφυγες θύματα αυτού του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

Στις Σέρρες, η Οργάνωση της ΚΝΕ ανάρτησε πανό στην Αντιπεριφέρεια, με το σύνθημα «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!».

Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου διοργάνωσαν την Κυριακή 18 Ιούνη οι Μαθητικές Οργανώσεις δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με μαθητές από την Τούμπα, στα γήπεδα της Μαλακοπής. Οι ομάδες συζήτησαν για το ναυάγιο, τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς πρόσφυγες.


Eurokinissi


Από την συμβολική εκδήλωση των νεολαίων της ΚΝΕ στον Πειραιά

Eurokinissi

Από την συμβολική εκδήλωση των νεολαίων της ΚΝΕ στον Πειραιά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ