Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΙΓΙΟ ΑΧΑΪΑΣ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρ. Λαϊνά

Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Λαϊνά, ιατρό ρευματολόγο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών μετά από πολύχρονη, σκληρή μάχη με τον καρκίνο, είπαν το πρωί της Τρίτης συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι της οικογένειάς του, στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Αιγίου.

Στην πολιτική κηδεία παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Σωτήρης Παρίσης, ο δήμαρχος Πάτρας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας Κώστας Πελετίδης, σύντροφοι του Χρ. Λαϊνά από την Αιγιάλεια, την Πάτρα και όλη την Αχαΐα, όπως και πλήθος κόσμου, που εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στα παιδιά του, Σπύρο και Αναστασία, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Τον επικήδειο εκφώνησε εκ μέρους της ΤΕ Αχαΐας ο Ν. Καραθανασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο σύντροφος Χρήστος τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του, με την πάλη του για τα δίκαια των εργαζομένων και του λαού: «Με σθένος και αυταπάρνηση αντιμετώπιζε τα καθήκοντά του και τις υποχρεώσεις. Εδινε με γενναιότητα τις μικρές και μεγάλες μάχες, χωρίς ταλαντεύσεις, όπως με ιδιαίτερη γενναιότητα έδωσε τη μάχη απέναντι στην αρρώστια». Αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις που ανέλαβε ο σύντροφος σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής στην Αιγιάλεια και στην ευρύτερη περιοχή, ως μέλος της ΤΕ Αχαΐας μέχρι το τέλος της ζωής του, όπως και στην εκπροσώπηση των συμφερόντων του λαού και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, εκλεγμένου με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ.

«Φεύγεις ήσυχος, παίρνεις το γεράνι σου και φεύγεις όπως ήρθες, έντιμος και αξιοπρεπής, καθαρός, με το μέτωπο ψηλά, ως κομμουνιστής, ως άνθρωπος», τόνισε από την πλευρά του, στον χαιρετισμό των Κομματικών Οργανώσεων Αιγιαλείας, ο Γιάννης Μποδιώτης, στέλεχος του Κόμματος.

Διαβάστηκαν επίσης αποχαιρετιστήρια μηνύματα από εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και του Αθλητικού Συλλόγου «Αθηνόδωρος ο Αιγεύς», του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος και είχε διατελέσει πρόεδρός του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ