Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Συνεχίζει τους εκβιασμούς

Το μέγεθος της κοροϊδίας σε βάρος του λαού φροντίζει να επιβεβαιώνει κάθε μέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναπαράγοντας τα εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «όποιος δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το σχέδιο Μητσοτάκη».

Ετσι, λοιπόν, χτες από τα Χανιά ανέφερε ότι «αντικειμενικά, με την ενισχυμένη αναλογική, κάθε προοδευτική ψήφος που δεν πηγαίνει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει το σχέδιο της ΝΔ να είναι ανεξέλεγκτη την επόμενη μέρα». Απλά επιβεβαιώνει ότι την απλή αναλογική ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεσμοθέτησαν για δικό τους εκλογικό όφελος και, αφού ο εκβιασμός τους προς άλλα κόμματα για «προοδευτική κυβέρνηση» - μούφα δεν έπιασε, τώρα λένε στον λαό ότι όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Μητσοτάκη. Τέτοια δημοκρατικότητα... Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλέον βολική αντιπολίτευση για τη ΝΔ, αφού έχουν κοινή στρατηγική και θα συνεχίσουν να ψηφίζουν από κοινού εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Συνεχίζοντας δε την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ για το θέμα της Θράκης, ο Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι πήγε να του στήσει μια παγίδα εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, «που 4 χρόνια την είχε για να ακούει τους πολιτικούς του αντιπάλους, του υπουργούς του, ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και μου έστειλε ένα χαρτί για να κατηγορήσει δήθεν τους δικούς μας υποψήφιους βουλευτές, ενώ ο δικός του καταγράφεται εκεί ως "στρατευμένος" στην Αγκυρα και με δηλώσεις, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, για "Τούρκους της Δυτικής Θράκης"».

Εκεί βέβαια που «γέλασαν και τα τσιμέντα» ήταν όταν ο Τσίπρας είπε ότι «αν εμείς κάνουμε πίσω, η κοινωνία θα λυγίσει. Θα αγωνιζόμαστε κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη. Ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Μέχρι την κάλπη, αλλά και την επόμενη μέρα». Το κόμμα που ως κυβέρνηση «τσάκισε» τον λαό, που πληρώνει ακόμα και μέχρι σήμερα, με κυβέρνηση της ΝΔ, τους αντιλαϊκούς νόμους και το 3ο μνημόνιο, μιλάει για αγώνες και ταυτίζει το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων με την εκλογική επίδοσή του, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει τις ψήφους του λαού και να τις μετατρέψει σε ψήφους υπέρ των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ