Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Για πτυχία με αξία. Για το αυτονόητο. Τώρα «Πανσπουδαστική ΚΣ»!

Με μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις αναδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα της επαγγελματικής αναγνώρισης των πτυχίων σχολών που πανεπιστημιοποιήθηκαν και βρίσκονται στον αέρα. Το «βήμα» έγινε μετά από πίεση προς την κυβέρνηση, όπου μετά τις πολύ μαζικές κινητοποιήσεις, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ρύθμιση για την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχίων των γεωπονικών σχολών. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στους φοιτητικούς συλλόγους, μέσα από πολύμορφες δράσεις, παλεύουν καθημερινά ώστε το «βήμα» να γίνει «άλμα» με κατοχύρωση όλων των σχολών και των τμημάτων που πανεπιστημιοποιήθηκαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, με πρωτοβουλία των υποψήφιων και εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», στον σύλλογο της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής οργανώθηκαν δυο πολύ μαζικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις δυο πανεπιστημιουπόλεις του Ιδρύματος, με θέμα την επαγγελματική αναγνώριση και κατοχύρωση των πτυχίων τους.

Με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις, στον «Ριζοσπάστη» μίλησε ο Θανάσης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Μηχανικών ΠαΔΑ, σημειώνοντας:

«Εκφράστηκε το μεγάλο ενδιαφέρον, η διάθεση συνέχειας και κλιμάκωσης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μας, αλλά και η αγανάκτηση προς τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματικά παίζουν με τον πόνο και την αγωνία χιλιάδων φοιτητών που βρισκόμαστε κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας.

Οσοι φοιτούμε σε αυτές τις σχολές, έχουμε επιπλέον λόγους να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να πολλαπλασιαστούν οι υποψήφιοι με την ΠΚΣ, να αναδείξουμε με την ψήφο μας την ΠΚΣ πρώτη δύναμη ξανά, τη μόνη δύναμη που αποτελεί εγγύηση και στον αγώνα για να έχουν τα πτυχία μας αξία και να μην είναι διαβατήρια για την ανεργία, που μπλόκαρε τις διαγραφές φοιτητών, την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές κ.ά.

Οι φοιτητές δεν θα κάνουν το "χατίρι" στην κυβέρνηση που επιδιώκει να ξεπλύνει στις φοιτητικές εκλογές τις ευθύνες της για την πολιτική της. Στις 10 Μάη έχουμε ευκαιρία και δυνατότητα, με ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής" πρώτης δύναμης ξανά. Κάνουμε το άλμα για να καταφέρουμε την επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχίων μας, όπως οι συνάδελφοί μας. Ξέρουμε ότι οι φοιτητές δεν θα την αφήσουν να "πάει χαμένη", θα ξεχειλίσουν οι κάλπες με γαρύφαλλα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ