Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με νέες δυνάμεις στη μάχη για την ανατροπή

Ελπιδοφόρα η σαφής άνοδος της ΠΚΣ στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους

Ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, με σαφή άνοδο σε ψήφους και ποσοστά, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) συνεχίζει με νέα δυναμική την πάλη για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στους συλλόγους, για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.

Το αποτέλεσμα των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών για ακόμα μια χρονιά απέδειξε ότι η ΠΚΣ είναι μια δύναμη γερά ριζωμένη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με θέσεις και προοπτική που εμπνέει τους νέους ανθρώπους. Επιπλέον, τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν ένα ηχηρό χαστούκι στις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης να μασκαρέψει το πολιτικό σκηνικό για να ματαιώσει τη ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας.

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καταγράφει σημαντική άνοδο σε μια σειρά συλλόγους, ενώ σε συλλόγους που αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη τη χωρίζει από τη ΔΑΠ μόλις μια ανάσα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας όπου η ΠΚΣ είναι δεύτερη δύναμη με μόλις 9 ψήφους λιγότερους από τη ΔΑΠ! Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο σε πολλούς ακόμα συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πανεπιστήμιο Πειραιά (17,46% από 14,05%), Πάντειο Πανεπιστήμιο (18,18% από 15,15%), Πολυτεχνείο (16,44% από 14,88%), Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (22,09% από 14,62%), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (14,84% από 13,65%), Ιατρική Αλεξανδρούπολης (16,42% από 11,56%), Φυσικό Πάτρας (30,98% από 27,48%) και Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου (51,02% από 36,46%).


Και στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, τα ποσοστά της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ακόμα πιο έντονα την ανάγκη ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με στόχους και διεκδικήσεις ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι προχτές έγιναν εκλογές σε 197 φοιτητικούς και 69 σπουδαστικούς συλλόγους, ενώ η ΠΚΣ συμμετείχε με τα ψηφοδέλτιά της σε 195 φοιτητικούς και 66 σπουδαστικούς συλλόγους.

Η Πανσπουδαστική αναδείχτηκε για ακόμα μια χρονιά τρίτη δύναμη πανελλαδικά, σημείωσε ωστόσο αρκετές πρωτιές σε συλλόγους, ενώ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη σε πολλούς συλλόγους και ιδρύματα. Η ΠΚΣ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στους φοιτητικούς συλλόγους: Φυσικού Αθήνας, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νηπιαγωγών και Φυσικού Θεσσαλονίκης, Φιλολογικού, Φυσικού και Νηπιαγωγών Πάτρας, Ειδικής Αγωγής και Ζωικής Παραγωγής Βόλου, Επιστημών Τέχνης Ιωαννίνων, ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Ηχου και Εικόνας Κέρκυρας, Κτηνιατρικής Καρδίτσας, Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Επίσης αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στους σπουδαστικούς συλλόγους: Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνας και Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής Αρτας (στους δυο αυτούς συλλόγους η ΠΚΣ είναι αυτοδύναμη στο ΔΣ) και στο σύλλογο Ανακαίνισης Αποκατάστασης Κτιρίων Τρικάλων.


Ακόμα, η ΠΚΣ αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Χαροκόπειο, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Πειραιά. Η ΠΚΣ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη σε 36 φοιτητικούς και 9 σπουδαστικούς συλλόγους.










Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ