Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
Τραμπουκισμοί και προβοκάτσιες...

Στο σύλλογο της ΣΤΕΦ Λάρισας ψήφισαν 1.312 σπουδαστές. Αργά το βράδυ, καθώς η καταμέτρηση ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ξέσπασαν ξαφνικά και αδικαιολόγητα στημένες και προβοκατόρικες για την εκλογική διαδικασία συμπλοκές μεταξύ μελών των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ. Καταστράφηκε το εκλογικό υλικό (ψηφοδέλτια, καταστάσεις, πίνακας καταμέτρησης), ενώ σημειώθηκε επίθεση και στην κάλπη, η οποία βρέθηκε ξεσφράγιστη μετά το τέλος των επεισοδίων. Στη συνέχεια διακόπηκε οριστικά κάθε διαδικασία καταμέτρησης.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί άμεσα σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου της ΣΤΕΦ για να αποφασιστεί η ημερομηνία νέων εκλογών. Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι δημοκρατική κατάκτηση του λαϊκού κινήματος και «δεν μπορεί να εκφυλίζεται με αυτό τον τρόπο, ούτε να γίνεται αντικείμενο παζαριών με βάση τη βία και τη νοθεία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκαν προχτές το πρωί φοιτητές του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης, καθώς προετοίμαζαν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας γύρω στις 8 το πρωί. Εκείνη την ώρα μπούκαραν στο αμφιθέατρο οι κουκουλοφόροι κι άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έβαλαν φωτιά σε ψηφοδέλτια, στις κάλπες και στις πόρτες του αμφιθεάτρου χρησιμοποιώντας κάποιο εύφλεκτο υλικό. Οι φοιτητές, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από τις φωτιές για βγουν από το αμφιθέατρο που καιγόταν. Οι εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής συνεχίστηκαν κανονικά σε άλλη αίθουσα.

Στο ΤΕΙ Γρεβενών η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ συμφώνησαν και ...απέρριψαν το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ από την εκλογική διαδικασία! Σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ υπογραμμίζει ότι το ψηφοδέλτιό της απορρίφθηκε αν και δηλώθηκε κανονικά και είχε δικαίωμα συμμετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ