Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΟ ΑΠΘ
Καταγγέλλουν τη στάση της ΔΑΠ στις σχολές και τους Συλλόγους

Την κατάπτυστη στάση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, μέσα στις σχολές και στους φοιτητικούς συλλόγους όλο αυτό το διάστημα, καταδικάζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ. Οπως καταγγέλλουν, μέσα σε αυτούς τους μήνες η κυβερνητική παράταξη:

  • Συστηματικά υπονομεύει τη λειτουργία όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων, αφού στην πλειοψηφία τους δεν εμφανίζεται! Με δική της αποκλειστική ευθύνη, μια σειρά Διοικητικά Συμβούλια, όπως της Οδοντιατρικής, του Γεωπονικού, του Οικονομικού και του ΠΑΜΑΚ, δεν λειτουργούν εδώ και μήνες. Αυτά την ώρα που οι φοιτητές εναγωνίως ψάχνουν κάποιον να σταθεί δίπλα στα προβλήματά τους.
  • Εχει καταψηφίσει όλα τα ψηφίσματα για να «ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα», αφού κατά τη ΔΑΠ, μπορούν να ανοίξουν μέχρι και τα προποτζίδικα του ΟΠΑΠ, αλλά για τα πανεπιστήμια δεν το επιτρέπει «η υγειονομική κατάσταση».
  • Καταψήφισε διαδοχικά όλα τα ψηφίσματα που διεκδικούσαν έκτακτο κονδύλι από την κυβέρνηση για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες των ιδρυμάτων στην πανδημία, αλλά πανηγυρίζουν για τα 30 εκατομμύρια που βρέθηκαν για αστυνομικούς.

Μέσα σε όλα αυτά, τονίζουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ, η ΔΑΠ «καυχιέται» ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις δικές της προτάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτάσεις της ήταν ό,τι πιο αντιδραστικό μπορούσε να φανταστεί ο φοιτητής της λαϊκής οικογένειας, όπως πανεπιστημιακά σώματα καταστολής, διαγραφές φοιτητών, δίδακτρα σε μεταπτυχιακά.

Οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ τονίζουν επίσης ότι η ΔΑΠ με το σπαθί της κατέκτησε τον τίτλο της παράταξης των κλειστών πανεπιστημίων και των ιδιωτικών κολεγίων: Κλειστά για τους φοιτητές - ανοιχτά για τις επιχειρήσεις που αλωνίζουν στα τμήματα. Είναι η παράταξη που προτιμά αστυνόμους παρά καθηγητές, που μιλά για αναβάθμιση και πρόοδο, την ίδια στιγμή που πετσοκόβει εκ νέου τους προϋπολογισμούς.

Καταλήγοντας, οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ σημειώνουν ότι οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης μπορούν τώρα να βγάλουν μαζικά συμπεράσματα για το ρόλο της ΔΑΠ στα ιδρύματα της πόλης και να δυναμώσουν τον αγώνα για ανοιχτά πανεπιστήμια, που θα προσφέρουν ολοκληρωμένη γνώση στους φοιτητές, σε σύγχρονες υποδομές σε σχολές, σίτιση και στέγαση, χωρίς νέους ταξικούς φραγμούς, χωρίς αστυνομία στις σχολές, χωρίς πτυχία πολλών κατηγοριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ