Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεχειλίζει η υποκρισία των κομμάτων που διέλυσαν τη δημόσια Παιδεία

Ανακοίνωση με αφορμή την κοκορομαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Η εξαγγελία του Αλ. Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη, ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στα πανεπιστήμια, προκάλεσε την απάντηση της Ν. Κεραμέως, που έκανε λόγο για «εμπόριο ψεύτικων ελπίδων», ενώ στο κάδρο της προεκλογικής αυτής συζήτησης μπήκαν τοποθετήσεις άλλων στελεχών και υποψηφίων των δυο κομμάτων αναφορικά με τα κολέγια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με αφορμή αυτή την κοκορομαχία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η υποκρισία των κομμάτων, που κυβέρνησαν τη χώρα και διέλυσαν τη δημόσια Παιδεία, ξεχειλίζει στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν ψήφους στη νεολαία.

Ανησυχούν δήθεν για τους εισακτέους στα ΑΕΙ και το επίπεδό τους τα ίδια κόμματα που έχουν την ευθύνη για το σημερινό σχολείο, με ένα Λύκειο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο, με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα άσχετα με το αντικείμενό τους και τους γονείς να αιμορραγούν οικονομικά πληρώνοντας πάνω από 3 δισ. τον χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους. Τα ίδια κόμματα αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν αριθμούς, που θα καλύπτουν κενές θέσεις στα ΑΕΙ ανάλογα με τα "θέλω" των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των οικογενειών τους.

Η ΝΔ επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής γιατί δεν ανέχεται οι νέοι με 8.000 μόρια να περνάνε στο Πανεπιστήμιο, αλλά αποδέχεται με 8.000 ευρώ να φοιτούν σε ένα ιδιωτικό κολέγιο, που πλέον με τους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ισότιμο με τα δημόσια πανεπιστήμια! Εχει "όραμα" για πτυχία με αντίκρισμα, αλλά αφήνει δεκάδες Τμήματα και πτυχία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα! Μιλά για "αριστεία", αλλά με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων χιλιάδες άριστοι απόφοιτοι Ιατρικής και άλλων σχολών μεταναστεύουν στο εξωτερικό! Στα ΑΕΙ μένει η "αριστεία" των αντιγραφών και η "αξιοκρατία" των νόθων εκλογών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ίδια ώρα που προτείνει διαφορετικό "κόφτη" με μόλις 10 επιλογές στο μηχανογραφικό! Ταυτόχρονα, η κα Λινού, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, δηλαδή την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος!

Ολοι μαζί, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές. Απέρριψαν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των φοιτητών για σχολεία και πανεπιστήμια με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, καθηγητές, υποδομές, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για να καταφέρουν οι νέοι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους είναι, ξανά, εκτός προεκλογικής συζήτησης! Ομως, οι χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για "σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό" φωτίζουν τη δυνατότητα για ένα σύγχρονο σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη και ισότιμη μόρφωση χωρίς διακρίσεις, που θα τα βοηθά να ανακαλύψουν και να εξελίσσουν τις κλίσεις τους, να αναπτύσσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους δημιουργικά, όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να ακολουθήσουν στην πορεία της ζωής τους. Οι χιλιάδες φοιτητές που φωνάζουν για "πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα" θέλουν ένα πανεπιστήμιο στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής μας και το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμά τους με το πτυχίο τους, χωρίς το διαρκές κυνήγι πανάκριβων πιστοποιήσεων.

Γι' αυτή την κοινωνία και αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα παλεύει το ΚΚΕ και σε αυτόν τον αγώνα, την ελπίδα και την προοπτική κατατίθεται κάθε πρώτη κόκκινη ψήφος της νέας γενιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ