Παρασκευή 14 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Το... τροπάριο της εξαπάτησης

Τα γνωστά ψευτοδιλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ σέρβιρε και στους Κεφαλονίτες ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, κατά την περιοδεία του χτες στο νησί, πασπαλισμένα με τσιτάτα απ' τα τροπάρια της Μεγάλης Βδομάδας.

Το... τροπάριο της ψηφοθηρίας και της εξαπάτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με διαπιστώσεις μεταξύ άλλων ότι «οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια», υπονοώντας ότι τα προηγούμενα που περιλαμβάνουν και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα πήγαιναν πρίμα για τον λαό. Στηλίτευσε την ακρίβεια, όχι όμως τις αιτίες της, όπως π.χ. η στρατηγική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μέχρι κεραίας. Ξιφούλκησε κατά των «κορακιών» που καραδοκούν να αρπάξουν το κεραμίδι των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ξέχασε όμως τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την άρση της όποιας προστασίας του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή υποσχέθηκε ασφάλεια αλλά «έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας στους πολίτες τόσο σε σχέση με την εγκληματικότητα όσο και με το κοινωνικό κράτος», ξεχνώντας ότι η ανασφάλεια είναι συγκάτοικος των λαϊκών νοικοκυριών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, για να μην πάμε πιο πριν.

Μίλησε για το κράτος του ρουσφετιού, των πελατειακών σχέσεων, των απευθείας αναθέσεων «που φοβίζει τους πολίτες», προσπερνώντας τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου αλλά είναι ανίκανο και εχθρικό απέναντι στον λαό.

Χρέωσε στην κυβέρνηση υποκριτική ανησυχία για την ακροδεξιά, όμως μοιράζεται μαζί της ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την πολύχρονη καθυστέρηση της δίκης των εγκληματιών φασιστών, όπως και για την ανοχή που συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα επέδειξε στα μαντρόσκυλα του συστήματος.

Για να καταλήξει βάζοντας το κάρο μπροστά απ' το άλογο και ισχυριζόμενος ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, ότι ο τόπος χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας (η δική του συνεργασία πάντως με τους ΑΝΕΛ οδήγησε τον λαό στο 3ο μνημόνιο, ενώ οι προηγούμενες αυτοδύναμες και συνεργασίας στα άλλα δύο) και ότι αυτό μπορεί να συμβεί στις εκλογές με προϋπόθεση την πρωτιά του κόμματός του, τάζοντας σε αυτήν την περίπτωση «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ένα δίκαιο αποτελεσματικό δημοκρατικό κράτος», υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που έρχονται σε σύγκρουση με τις δεσμεύσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ΕΕ, για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, έναντι του κεφαλαίου για ενίσχυση της κερδοφορίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ