Παρασκευή 14 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ για να μπει φρένο στην αθλιότητα

Εκδήλωση του Κόμματος στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Πριν από λίγες μέρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) έγινε εκδήλωση του ΚΚΕ, στην οποία παρουσιάστηκαν η Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα του Κέντρου, συνολικότερα της αποκατάστασης στη χώρα μας και οι θέσεις του Κόμματος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντώνης Κοκολάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Κομματικής Οργάνωσης Πρόνοιας και των Κομματικών Ομάδων αναπήρων του ΚΚΕ, έδωσε τον λόγο στην Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και εκ νέου υποψήφια, η οποία στην ομιλία της εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στις κινητοποιήσεις των κινητικά αναπήρων και κατήγγειλε την προσπάθεια δυνάμεων της ΟΠΚΕ να απαγορεύσουν το άνοιγμα του πανό της ΣΕΑΑΝ σε πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Πανό που βέβαια άνοιξε ύστερα από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων.

Μέσα και από προσωπικές της εμπειρίες στις επισκέψεις στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης ανέδειξε τη μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά των εργαζομένων να ανταποκριθούν και όταν έχουν απέναντι τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την απαξίωση των υποδομών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Στάθηκε στο ότι φορτώνεται το κόστος στις ίδιες τις οικογένειες, που πολλές φορές λόγω των ελλείψεων προσωπικού αναγκάζεται κάποιο μέλος τους να παρατήσει τη δουλειά του για να είναι δίπλα στον άρρωστο, αφού η αποκατάσταση, οι νοσηλείες είναι πολύμηνες και πολλές φορές κρατάνε και χρόνια. Την ίδια στιγμή αναγκάζονται να πληρώνουν και από την τσέπη τους για πρόσθετες θεραπείες. Ανέδειξε ότι σχεδιασμένα όλες οι κυβερνήσεις ενίσχυσαν τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα της Αποκατάστασης.


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Επισήμανε ότι η Υγεία συνολικά και ειδικότερα η Αποκατάσταση αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για την εργατική τάξη. Αναφέρθηκε στα εργοδοτικά εγκλήματα - «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς λόγω της έλλειψης μέτρων υγείας και ασφάλειας, στις επαγγελματικές ασθένειες που δεν καταγράφονται, την ίδια στιγμή που υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν 400 εργαζόμενοι από επαγγελματική νόσο, ενώ κάθε 3 μέρες σκοτώνεται ένας εργάτης (σύμφωνα με στοιχεία την εικοσαετία 1999 - 2019 σκοτώθηκαν 2.000 εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς).

«Καμία ανοχή», τόνισε, «δεν μπορούμε να δείξουμε όταν μας λένε, αυτοί που σακατεύουν την τάξη μας, ότι χρειάζονται περικοπές δημόσιων δαπανών στην Υγεία και την Αποκατάσταση.

Καμία ανοχή δεν μπορούμε να δείξουμε στην πολιτική τους που θέλει τον όποιο δημόσιο τομέα να λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά.

Κόντρα και σε ρήξη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, κόντρα στην υποταγή στους νόμους της ζούγκλας της αγοράς και του "κόστους - οφέλους" απαιτούμε και διεκδικούμε την αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών και επιστημονικών δυνατοτήτων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, γυναικών και αντρών». Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αναπήρους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και στην κάλπη και στους δρόμους.

Από τη μεριά της, η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά, ανέδειξε τη σημασία της αποκατάστασης, τις τεράστιες επιπτώσεις για έναν ασθενή που την χρειάζεται και δεν την κάνει έγκαιρα. Σημασία που αναδείχθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας, οπότε ασθενείς οι οποίοι νόσησαν βαριά ή έβγαιναν από τις ΜΕΘ δεν έβρισκαν δημόσιο κρεβάτι αποκατάστασης και έπρεπε να πληρώσουν ένα σωρό λεφτά στον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε ότι «στον τομέα της Αποκατάστασης υπάρχουν ένα πολυάριθμο και υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό, εξέλιξη και νέα γνώση στην επιστήμη καθώς και προηγμένα και σύγχρονα τεχνικά μέσα». Πρόσθεσε πως «όλα αυτά ως Κόμμα εκτιμούμε ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες σε όλους τους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη».

Κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ώστε να αναπτυχθεί ο αναγκαίος αριθμός σύγχρονων Κέντρων Αποκατάστασης, στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και υψηλού επιπέδου απολύτως δωρεάν υπηρεσίες. «Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος να έρθει πιο κοντά η προοπτική για να είναι η Υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ