Τετάρτη 29 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία του συντρόφου Κώστα Τάτση

Σήμερα Τετάρτη, στις 3 μ.μ. στο χωριό Κλειστό Πέτα Αρτας, θα γίνει η κηδεία του συντρόφου Κώστα Τάτση, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή προχθές Δευτέρα.

Ο σύντροφος Κώστας γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Ανω Πέτρα Αρτας, σε φτωχή αγροτική οικογένεια. Τον Μάη του 1944 έγινε μέλος της ΕΠΟΝ, ενώ μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας συνελήφθη από την αστυνομία και από τρομοκρατικό απόσπασμα.

Τον Ιούλη του 1948, με τη διείσδυση της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον νομό Αρτας, κατετάγη σε αυτόν και πήρε μέρος σε μια σειρά σημαντικές μάχες. Τον Οκτώβρη του 1949 πέρασε στην Αλβανία και τον ίδιο μήνα βρέθηκε στην Τασκένδη της ΕΣΣΔ.

Το 1950 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Σπούδασε Κοινωνιολογία σε τρίχρονη σχολή. Το 1963 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών Τασκένδης ως πτυχιούχος μηχανικός Ραδιοτηλεπικοινωνίας.

Εργάστηκε 7 χρόνια στον σταθμό τηλεόρασης της Τασκένδης, ως διευθυντής εργαστηρίου. Το 1969 πέρασε στο υπουργείο Ενέργειας του Ουζμπεκιστάν ως διευθυντής τεχνικού επιστημονικού εργαστηρίου, όπου υπηρέτησε έως το 1989. Παράλληλα, από το 1965 μέχρι το 1981 εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών της Τασκένδης.

Τα χρόνια 1989 - 1990 εξελέγη Α' Γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής Τασκένδης του ΚΚΕ και μέλος του Προεδρείου του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγων Πολιτικών Προσφύγων που ζούσαν στην ΕΣΣΔ.

Στα δύσκολα χρόνια του επαναπατρισμού του και της κρίσης στο Κόμμα, υπερασπίστηκε αταλάντευτα την ύπαρξη του ΚΚΕ και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και πάλεψε για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Κώστα και εκφράζει συλληπτήρια στους οικείους του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ