Τετάρτη 29 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ισχυρίζεται ότι εξάρθρωσε «δίκτυο τρομοκρατών»

Στη σύλληψη δύο ατόμων ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν η αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναφέροντας ότι εξαρθρώθηκε «δίκτυο τρομοκρατών» με «καθοδήγηση από το εξωτερικό». Το θέμα αμέσως πήρε μεγάλη δημοσιότητα, με την κυβέρνηση να εμφανίζει ως μεγάλη επιτυχία την αποτροπή «τρομοκρατικού χτυπήματος» και την ίδια ως «εγγυητή της ασφάλειας», ζήτημα φυσικά που προβάλλεται κατά το δοκούν και προεκλογικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στον σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος και σε εφαρμογή των οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους».

Οι δύο άνδρες, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χτες το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Σύμφωνα με διαρροές, οι δύο συλληφθέντες είναι Πακιστανοί ιρανικής καταγωγής, βρίσκονταν καιρό στη χώρα μας και έχουν εργαστεί σε διάφορες περιοχές. Πριν λίγες μέρες πιάστηκαν από τις αρχές χωρίς έγγραφα και κρατούνταν για διοικητική απέλαση. Από τα κινητά τους προέκυψε επικοινωνία με ομοεθνή τους που βρισκόταν στο Ιράν και ο οποίος φέρεται να τους υποσχέθηκε χρήματα για να χτυπήσουν εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή, ενώ τα σενάρια που διακινούνται από την αστυνομία κάνουν λόγο επίσης για απαγωγές και πιθανές ένοπλες επιθέσεις κατά πολιτών και τουριστών οι οποίες υποτίθεται ότι προετοιμάζονταν και αποτράπηκαν.

Για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης καθοδηγημένο από το Ιράν, το οποίο αποτράπηκε με τη βοήθεια της Μοσάντ, έκανε λόγο σε δήλωση του χτες βράδυ το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπ. Νετανιάχου, λέγοντας πως «Η Mossad μαζί με τους εταίρους της, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει σκόπιμες ιρανικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ