Τετάρτη 29 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός της περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

«Ο λαός της Φθιώτιδας δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε σχόλιό της για την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Λαμία, ενώ παράλληλα απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη.

Κάνοντας λόγο για προεκλογική φιέστα που στήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, η ΤΕ Φθιώτιδας τονίζει ότι «ο λαός της Φθιώτιδας δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα δισεκατομμύρια που διαφημίστηκαν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού», τα δε έργα και οι επενδύσεις που παρουσιάστηκαν «δεν έρχονται να λύσουν τις ανάγκες του λαού της Φθιώτιδας, αλλά να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων». Και εξηγεί:

«Τέτοια επένδυση είναι η παραχώρηση, από το ΤΑΙΠΕΔ σε επιχειρηματικό όμιλο, των ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούρλα, άρα καμία αξιοποίηση προς όφελος του λαού, κάνοντας το δικαίωμα στην πρόσβαση στις ιαματικές πηγές εμπόρευμα.

Τέτοια επένδυση είναι η εξαγγελία για την ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο με ΣΔΙΤ, άρα ο λαός να πληρώσει και τη δημιουργία των Εστιών αλλά και την επομένη να καταβάλει ενοίκιο στις Εστίες των παιδιών του, κάτι δηλαδή που δεν έρχεται να λύσει την ανάγκη για να υπάρχουν πραγματικά και ουσιαστικά δωρεάν σπουδές σήμερα για τους φοιτητές.

Τέτοια επένδυση είναι η ανάπλαση της ΠΕΛ, ενός χώρου δηλαδή που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, αλλά δίνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τέτοια επένδυση είναι τα εκατομμύρια που θα δοθούν στους σύγχρονους οδικούς άξονες που διαφημίζονται. Είναι οδικοί άξονες που τους χρυσοπληρώνει ο λαός για να φτιαχτούν, και μετά τους χρυσοπληρώνει για να τους χρησιμοποιήσει. Και όταν φτιάχνονται, πνίγονται χωριά. Οσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να κάνει το άσπρο μαύρο, ο λαός της Φθιώτιδας έχει πείρα απ' όλα αυτά.

Την ίδια ώρα βέβαια που διαφημίζονται όλες αυτές οι επενδύσεις, δεν ακούστηκε κουβέντα για το τι θα γίνει με τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους, όπου με ευθύνη της κυβέρνησης έχει σταματήσει εδώ και τόσο καιρό η παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο. Δεν ακούστηκε κουβέντα για τα αιτήματα που βάζουν οι αγρότες του νομού μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ακούστηκαν όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτήν την πολιτική που γεννά τέτοια εγκλήματα».

«Συνεπώς», καταλήγει η ανακοίνωση, «το κρίσιμο για τον λαό δεν είναι να δεχτεί αυτήν την πολιτική που έρχεται να εφαρμοστεί για την εξυπηρέτηση των λίγων, με τη γνωστή κατάληξη γι' αυτόν. Ο λαός έχει πλέον συσσωρευμένη πείρα. Εχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα κόμματα "μίας χρήσης". Ο λαός να προσέλθει στις εκλογές με ένα και μόνο κριτήριο: Πώς θα αδυνατίσει τα κόμματα που απεργάζονται αντιλαϊκές πολιτικές και πώς θα δυναμώσει το ΚΚΕ. Γιατί όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ