Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Με ανείπωτη οδύνη το «αντίο» στην 22χρονη Αγάπη Τσακλίδου

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, η κηδεία της 22χρονης Αγάπης Τσακλίδου, ενός εκ των 57 θυμάτων του τραγικού εγκλήματος στα Τέμπη. Εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, συμφοιτητές και παλιοί συμμαθητές παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο». Η Αγάπη ήταν φοιτήτρια του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στεφάνια στάλθηκαν από συγγενείς και φίλους, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τις Πρυτανικές Αρχές και Τμήματα του ΑΠΘ, φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και την φίλη της Αγάπης, Πίτσα Παπαδοπούλου.

Ο Αλέξης Αλεξίου, καθηγητής της, μίλησε για το πόσο η ίδια λάτρευε τη μουσική, την ποίηση, τη γνώση, λέγοντας πως «εκπροσώπησες με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή, ένα πλάσμα ομορφιάς, γνώσης και ευγένειας». Η νονά της, Ελευθερία Παπαδημητρίου, μίλησε για τις κοινωνικές της ανησυχίες, τη συμμετοχή της στο φοιτητικό κίνημα και τις άλλες δραστηριότητες. «Είμαστε εδώ να σου πούμε, να το φωνάξουμε, ότι δεν θα ξεχάσουμε ούτε μια μέρα το έγκλημα - να σου υποσχεθούμε ότι θα παλέψουμε να μην ξαναγίνει. Για σένα, για όλα τα παιδιά που χάθηκαν μαζί σου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Τοκμακίδης, καθηγητής της στο Πανεπιστήμιο και οικογενειακός φίλος, μιλώντας για τα καλοκαίρια που η Αγάπη περνούσε με την φίλη της και κόρη του, είπε: «Εγώ και οι γονείς σου καμαρώναμε κάθε φορά που ήσασταν μαζί (...) Καθώς σας έβλεπα να μεγαλώνετε, η ελπίδα μου για έναν καλύτερο κόσμο και μια πιο δίκαιη κοινωνία μεγάλωνε και αυτή μαζί σας...». Σπαραχτικός ήταν ο λόγος της θείας της, Θάλειας Πανακλερίδου.

Στην κηδεία παρευρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Βασιλειάδη, Γραμματέα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή τους, η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια και την οδύνη τους στον σύντροφο Γιώργο Τσακλίδη και την συντρόφισσα Ελένη Βασάρα για τον άδικο χαμό της μοναχοκόρης τους Αγάπης.

Την «φίλη και συναγωνίστρια» Αγάπη Τσακλίδου, εκλεγμένη με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο ΔΣ του φοιτητικού της συλλόγου, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και οδύνη το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στους γονείς και τους συγγενείς. Συλλυπητήρια εξέφρασαν επίσης η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ