Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ντράπηκε και η ντροπή...

Την κατάπτυστη στάση άλλων δυνάμεων σε Φοιτητικούς Συλλόγους της Αττικής, την ώρα που συγκλονίζουν οι εικόνες χιλιάδων φοιτητών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώνουν για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των ΦΣ Αθήνας, που μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Δυστυχώς, την ίδια ώρα της συγκλονιστικής έκφρασης χιλιάδων φοιτητών, υπήρξε μία θλιβερή εικόνα από τις παρατάξεις της ΔΑΠ, του Δικτύου/Βlocο (ΣΥΡΙΖΑ) και των ΕΑΑΚ, που προκάλεσαν αγανάκτηση στους φοιτητές που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που ακόμα και αυτήν τη στιγμή εξοργιστικά υπερασπιζόταν την κυβερνητική πολιτική, έφτασε στο σημείο να καταγγέλλει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, να καταγγέλλει την απόφαση των φοιτητών για καταλήψεις και αποχή, τα στελέχη της προσπαθούσαν με απεγνωσμένο τρόπο να πείσουν φοιτητές να μπουν για μάθημα, να μη σεβαστούν το πένθος και έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν "πολιτική σκοπιμότητα" τη θλίψη και την οργή των χιλιάδων φοιτητών που θρηνούν τους νεκρούς συναδέλφους τους... Με ανακοίνωσή της στη Φαρμακευτική, καλεί τους φοιτητές να σιωπήσουν μπροστά στο έγκλημα, περιμένοντας δήθεν τις αποφάσεις των δικαστηρίων... Των ίδιων δικαστηρίων που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων σιδηροδρομικών και έβγαζαν τις απεργίες τους παράνομες όταν διεκδικούσαν μέτρα ασφαλείας...

Από ό,τι φαίνεται, όμως, η παράταξη της ΝΔ δεν ήταν μόνη της. Βρήκε συμπαραστάτες στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Bloco/Δίκτυο). Πώς; Με τις κατάπτυστες ανακοινώσεις τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Φιλοσοφική, που κατήγγειλαν το μπλοκάρισμα των μαθημάτων και τη συμμετοχή των φοιτητών στη μεγάλη κινητοποίηση, ανακοινώσεις που δεν έβγαζαν τσιμουδιά για τις δολοφονικές ευθύνες του κράτους και της εταιρείας για το έγκλημα... Με τη στάση των εκλεγμένων με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που στα σωματεία των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και τους συλλόγους ΔΕΠ, καταψήφισε πρόταση για στάση εργασίας την ώρα των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, η κατά τα άλλα "αντικυβερνητική" ΕΑΑΚ έδωσε όλες τις δυνάμεις της για να μην πραγματοποιηθεί η μεγάλη πρωινή κινητοποίηση των φοιτητών και μαθητών την Παρασκευή. Την καταψήφισαν στα ΔΣ, καλούσαν τους φοιτητές να μη συμμετέχουν, διαδίδανε ψέματα ότι οι σχολές θα είναι ανοιχτές στηρίζοντας την απαράδεκτη στάση του υπουργείου, των διοικήσεων, άνοιξαν κατειλημμένες αίθουσες για να γίνουν μαθήματα την ώρα της κινητοποίησης θυμίζοντας άλλες πρακτικές και έφτασαν στο σημείο να αρνούνται έκτακτη συνέλευση διότι προετοιμάζουν "γλέντι" (!).

Το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε για όλους τους παραπάνω είναι ότι ντράπηκε και η ντροπή.

Στις θλιβερές αυτές πρακτικές γύρισαν την πλάτη οι χιλιάδες φοιτητές που έχουν ψυχή, καρδιά, συναίσθημα, αλλά και οργή για τους δολοφονημένους συναδέλφους μας στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Οι χιλιάδες φοιτητές που φωνάζουν με κάθε τρόπο ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!», τονίζουν μεταξύ άλλων οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ