Τρίτη 7 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Συγκινητικές πρωτοβουλίες, κάλεσμα στα συλλαλητήρια

Αύριο στις 12 μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη | Με λουλούδια και μηνύματα αποχαιρετούν τους αδικοχαμένους συμφοιτητές τους στο ΑΠΘ

Στο ΑΠΘ
Στο ΑΠΘ
«Την Τετάρτη 8 Μάρτη κλείνουμε τη σχολή μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων στις 12.00 στα Προπύλαια. Προχωράμε σε νέο συντονισμό φοιτητικών συλλόγων μετά την πορεία», αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας στη σύσκεψη συντονισμού που πραγματοποίησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής και Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν ότι «κάθε φοιτητικός σύλλογος, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να πάρει θέση. Ηδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, οι καταλήψεις στις σχολές, έχουν δείξει πως η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

Γιατί αν κάτι αποδεικνύεται αυτές τις μέρες είναι η μεγάλη δύναμη των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων που δεν άφησαν να επικρατήσει η σιωπή, να θαφτούν οι εγκληματικές ευθύνες των επιχειρηματικών ομίλων και όλων των κυβερνήσεων! Αυτή είναι η μεγάλη μας δύναμη - ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας! Με αυτόν τον αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα!

Από τη σύσκεψη συντονισμού στο Πάντειο
Από τη σύσκεψη συντονισμού στο Πάντειο
Μέσα στις σχολές μας εκφράζουμε με όλους τους τρόπους τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τη στήριξή μας στους τραυματίες, την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Την Τετάρτη 8 Μάρτη κλείνουμε τη σχολή μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων στις 12.00 στα Προπύλαια. Προχωράμε σε νέο συντονισμό φοιτητικών συλλόγων μετά την πορεία».

«Δεν σας ξεχνάμε»

«Δεν σας ξεχνάμε» είναι το συγκινητικό μήνυμα που έστειλαν χθες από τους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα των σχολών τους οι φοιτητές του ΑΠΘ για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους στο έγκλημα στα Τέμπη.

Στα φουαγιέ του Πολυτεχνείου, της Νομικής, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στα Τμήματα Τοπογραφίας και Γεωπονίας, οι φοιτητές άφησαν λουλούδια και ανάρτησαν τις φωτογραφίες και τα ονόματα των συμφοιτητών τους, δίνοντας υπόσχεση ότι θα αγωνιστούν ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος.

Επίσης, ο Φοιτητικός Σύλλογος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ αποφάσισε τη μετονομασία της αίθουσας Δ12 σε αμφιθέατρο «Θώμη Πλακιά», προς τιμήν της φοιτήτριας του Τμήματος η οποία χάθηκε άδικα στα Τέμπη. «Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά της και τονίζουμε πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα γίνουμε η φωνή της!», σημειώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, από κοινού με τον Σύλλογο των Διοικητικών Εργαζομένων, προχώρησαν και σε παρέμβαση στον πρύτανη, διεκδικώντας από το Πρυτανικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση διακοπής των μαθημάτων αύριο Τετάρτη, σε ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νεκρούς φοιτητές αλλά και προκειμένου να μπορέσουν όλοι οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι διοικητικοί εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στα αυριανά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 12 μ. και στις 7 μ.μ., ενώ έχουν προγραμματίσει και σύσκεψη συντονισμού την Πέμπτη 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο Αίθριο του Πολυτεχνείου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνουν επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Κοζάνη (που χθες άπλωσαν ένα μαύρο πανί στην είσοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέσα στο Σαββατοκύριακο έκαναν καθιστική διαμαρτυρία), στη Λαμία κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ