Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δικός μας ο αγώνας των Παλαιστινίων

Εμείς μπορούμε να τους νιώσουμε. Στην ιστορική συλλογική συνείδηση του λαού μας, υπάρχουν και τα Μεσολόγγια... Υπάρχουν, δηλαδή, οι στιγμές εκείνες, που δε σου έχει μείνει τίποτα και όμως αντιστέκεσαι. Υπάρχουν οι στιγμές εκείνες, που πολεμάνε να σε φέρουν στα γόνατα, έτσι που να υπογράψεις «όπως - όπως» τη μελλοντική σου εξαφάνιση, όμως, με ό,τι σου έχει απομείνει, τεντώνεσαι και μένεις όρθιος.

Πόσες και πόσες τέτοιες απόπειρες δεν έγιναν σε βάρος του παλαιστινιακού λαού; Από τα μέσα, ο ισραηλινός στρατός να τους αποκλείει την κίνηση, να τους στερεί τα βασικά μέσα της επιβίωσης, ακόμα και το νερό, να τους γκρεμίζει τα σπίτια, να μαθαίνει σημάδι πάνω στα κεφάλια των παιδιών τους, να ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες και απ' έξω, σε συντονισμό, ο ιμπεριαλισμός, κάθε φορά που πιστεύει πως τους έχει γονατίσει, να τρέχει να προτείνει «ειρηνευτικές πρωτοβουλίες» της υποταγής και της εξαφάνισης.

Από το Οσλο μέχρι και χτες, για να μιλήσουμε μόνο για τα τελευταία χρόνια, όλο τέτοιες «προθυμίες» είναι οι ΗΠΑ, αλλά και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Κάθε φορά, όμως, με την Ιντιφάντα των παιδιών της Παλαιστίνης, ακόμα και με σκέτη την ανάσα τους, αντιστέκονται και βροντοφωνάζουν το δικαίωμά τους στην ανεξαρτησία με εξασφαλισμένη την επιβίωσή τους. Αυτό είναι που δεν μπορεί να χωνέψει ο ιμπεριαλισμός και κάθε φορά οπλίζει όλο και περισσότερο τον ισραηλινό στρατό και τον ξαμολάει με μεγαλύτερη αγριότητα πάνω στους Παλαιστινίους. Θέλει να κλείσει στα γρήγορα με τα κορμιά των Παλαιστινίων την υπόθεση, ώστε να ελευθερωθεί να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο στην περιοχή. Δεν έχει κρατήσει μυστικό πως έχει σκοπό να επιτεθεί στο Ιράκ και, επίσης, πως έχει αφήσει ανοιχτές υποθέσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Συνεπώς, η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού είναι και δικιά μας αντίσταση. Είναι αντίσταση οποιουδήποτε δε θέλει να γίνονται τα ιμπεριαλιστικά χατίρια, οποιουδήποτε δε θέλει την πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή, που θα σημάνει απρόβλεπτες περιπέτειες για όλους τους λαούς, οποιουδήποτε πιστεύει πως η ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, όπου Γης, είναι βήμα για την ανατροπή του ίδιου του άδικου εγκληματικού συστήματος.

Είναι εποχές, που δεν αρκούν οι καταγγελίες, ούτε, πολύ περισσότερο, οι γενικές και αόριστες φιλειρηνικές ανακοινώσεις. Κατά περίπτωση και ιστορική στιγμή, μπορεί να ...καταγγέλλει ακόμα και ο ιμπεριαλισμός για να προωθήσει τα σχέδιά του. Ο αγώνας των Παλαιστινίων, ο δικός μας αγώνας, χρειάζεται τώρα, με κάθε δυνατό τρόπο και μορφή, την έμπρακτη συμπαράστασή μας. Τα δικαιώματα που διεκδικούν είναι δικαιώματα όλων των λαών και αλίμονο σε κείνους που δέχονται να τα κάνουν - ή παρατηρούν παθητικά να γίνονται - αντικείμενο παζαριών και διαπραγμάτευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενόχλησε τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου η τοποθέτηση του ΚΚΕ για την Παλαιστίνη(2017-02-15 00:00:00.0)
Με τους λαούς που δε σκύβουν το κεφάλι(2006-09-24 00:00:00.0)
Υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας(2004-05-26 00:00:00.0)
Ολόπλευρη συμπαράσταση(2002-02-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την παράδοση Μιλόσεβιτς(2001-08-28 00:00:00.0)
Εγκλημα στα «σκοτεινά»(2000-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ