Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
Διαμαρτυρία για την παράδοση Μιλόσεβιτς

Την έντονη διαμαρτυρία της για την παράδοση του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, καθώς και οποιουδήποτε άλλου πολίτη της χώρας αυτής στο χειραγωγούμενο από τους ισχυρούς της Γης «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Για Την Πρώην Γιουγκοσλαβία», εκφράζει με ψήφισμά της η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος, «η κυβέρνηση της Σερβίας με γκανγκστερικό τρόπο παρέδωσε τον Σλ. Μιλόσεβιτς στο δικαστήριο της Χάγης, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, που έκρινε παράνομη την παραπομπή!».

«Αντί να δικάζεται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που υπέγραψαν τον πόλεμο, δικάζεται η αντίσταση στον πόλεμο, η διάθεση των λαών να προστατέψουν τα σύνορα και την ακεραιότητα της χώρας τους. Αυτή η απόφαση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης αποτελεί πρώτα απ' όλα κατάφωρη προσβολή του ίδιου του λαού της Γιουγκοσλαβίας, του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών που αντιστάθηκαν ηρωικά στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ και συνεχίζουν να αντιστέκονται στα εγκληματικά σχέδια της Νέας Τάξης, που εκφραστές της είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση», τονίζεται.

Με το ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας απαιτεί «να ανακαλέσει η κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας την καταδικασμένη από όλους τους λαούς επαίσχυντη πράξη της και να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση του Μιλόσεβιτς». Επίσης καλεί το λαό να αγωνιστεί ώστε να παύσουν τέτοιες νομικά και πολιτικά απαράδεκτες διαδικασίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με απόδοση δικαιοσύνης, αλλά αποτελούν προσπάθεια επιβολής της ειδεχθούς και απάνθρωπης «νέας τάξης πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ