Τρίτη 28 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Εκρηξη βόμβας στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Αστυνομικοί παρακολουθούν, καθώς τα συντρίμμια του παγιδευμένου αυτοκινήτου απομακρύνονται

Associated Press

Αστυνομικοί παρακολουθούν, καθώς τα συντρίμμια του παγιδευμένου αυτοκινήτου απομακρύνονται
ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Οι αρχές της Ισπανίας θεωρούν τη βασκική ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ (Euzkadi Ta Askatasuna - Γη κι Ελευθερία) υπεύθυνη για την έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης χθες το πρωί, έκρηξη που δεν προκάλεσε ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος σε ένα λευκό «Ρενό 19» στο Τερματικό 2 του αεροδρομίου, που εξυπηρετεί πτήσεις εξωτερικού αλλά και κίνηση από ευρωπαϊκές χώρες, εξερράγη χθες το πρωί χωρίς να υπάρξουν σοβαρές υλικές ζημιές και η κυκλοφορία των αεροπλάνων δε διεκόπη, ανέφερε αξιωματούχος μιλώντας στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN Αλ Γκούντμαν, άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι μιλούσε για λογαριασμό της ΕΤΑ τηλεφώνησε στις αρχές μια ώρα πριν από την έκρηξη. Η οργάνωση έχει προειδοποιήσει από τον Μάη ότι θα βάλει στο στόχαστρό της την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας, που εισφέρει 10% του ΑΕΠ της ή περίπου 60 δισ. δολάρια το χρόνο. Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία προέβη σε τρεις επιδρομές εναντίον κρησφύγετών της και συνέλαβε 14 υπόπτους ως μέλη της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ