Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Από 1η Ιούνη ο ειδικός εκλογικός αριθμός

Περίπου στις 15 Μάη θα είναι έτοιμες οι κάρτες που θα περιλαμβάνουν τον ειδικό εκλογικό Αριθμό, με τον οποίο θα ψηφίζουμε εφεξής. Τις κάρτες αυτές θα μπορούμε να τις παραλάβουμε από τα τους δήμους από την 1η έως τις 30 Ιούνη, με τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Θυμίζουμε ότι τα εκλογικά βιβλιάρια καταργούνται και θα ψηφίζουμε με τον παραπάνω εκλογικό αριθμό, που ισχύει διά βίου, και με την επίδειξη της αστυνομικής μας ταυτότητας.

Ψηφίζουμε, με βάση τα δημοτολόγια, εκεί δηλαδή όπου έχουμε την οικογενειακή μας μερίδα. Οσοι επιθυμούν να μεταδημοτεύσουν σε άλλο δήμο ή κοινότητα για να ψηφίσουν εκεί, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 30 Ιούνη, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλαδή διετή παραμονή στο δήμο, καταγωγή από το δήμο αυτό κλπ. Αν η η αίτηση υποβληθεί μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας, ο εκλογέας θα ψηφίσει εκεί που ψήφιζε και η μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους θα γίνει μετά τις εκλογές. Οι νέοι εκλογείς, όσοι δηλαδή συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, θα εγγράφονται αυτεπάγγελτα στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς δηλαδή σχετική αίτηση.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους της χώρας υπενθυμίζεται ότι:

  • Από τις 10 Απρίλη κι έπειτα θα συγκροτηθεί σε κάθε δήμο μια διακομματική επιτροπή προκειμένου για την έγκαιρη και ουσιαστική τελική επεξεργασία των νέων εκλογικών καταλόγων που συντάσσονται με βάση τα δημοτολόγια.
  • Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι πλέον ενιαίοι, για άνδρες και γυναίκες, με αλφαβητική σειρά.
  • Η τελική αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους δήμους και να αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών στις 20 Ιουλίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ