Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φωτίζει και τους σημερινούς αγώνες»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ν. Μπελογιάννη διοργανώθηκε στο ΤΕΙ Λάρισας

«50 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη. Το παράδειγμά του φωτίζει το δρόμο μας στον αγώνα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό» ήταν το θέμα της εκδήλωσης της ΚΝΕ που έγινε, την περασμένη Τετάρτη, στο ΤΕΙ Λάρισας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος του ΝΓ Λάρισας του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και των συντρόφων του ΜΠΑΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΙΚΟΥ και ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ ΗΛΙΑ από τους γραικύλους υπηρέτες της αμερικανοκρατίας.

Μιλώντας για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, ο ομιλητής επισήμανε πως «βασίζεται στο γεγονός ότι ο καπιταλισμός έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ - κι αυτό βεβαίως έγινε από τις αρχές του 20ού αιώνα ιδιαίτερα - έχει φτάσει σ' ένα ανώτατο στάδιο, όπου η ουσιαστική και πραγματική επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει δίχως ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εξουσίας, δηλαδή το πρόβλημα της ανατροπής του καπιταλισμού».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους σπουδαστές που παρακολούθησαν την εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ