Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Παλεύει για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων του Τμήματος

Το ζήτημα της εργασιακής προοπτικής των αποφοίτων Τμημάτων Μηχανικών από πρώην ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιήθηκαν αναδεικνύει ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, με δράσεις και κινητοποιήσεις του.

Οπως σημειώνει, «οι φοιτητές γνωρίζουμε ότι με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τα πτυχία μας βρίσκονται στον αέρα ενώ δεν προβλέπονται καν επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα όπως και στα υπόλοιπα τμήματα μηχανικών που πανεπιστημιοποιήθηκαν (π.χ. ΠαΔΑ, ΔΠΘ κ.λπ.) Την ίδια στιγμή έχουν ήδη βγει οι πρώτοι απόφοιτοι χωρίς να έχουν στα χέρια τους πτυχίο, παρά μόνο μια βεβαίωση σπουδών από τμήμα».

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στην πρόεδρο του Τμήματος, όμως δεν πήρε καμιά ουσιαστική απάντηση, αφού οι φοιτητές θα πρέπει να περιμένουν να πάρει το Τμήμα την πιστοποίηση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και να περάσει αξιολόγηση από επταμελή επιτροπή. Απέναντι σε αυτά καλούν σε κλιμάκωση της πάλης με κινητοποίηση στον πρύτανη και νέες δράσεις ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσει, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

«Ολοι εμείς οι φοιτητές και οι οικογένειές μας ξοδεύουμε τόσα χρήματα για τις σπουδές μας, έχουμε κοπιάσει για χρόνια και τελικά παίρνουμε ένα πτυχίο που δεν κάνει ούτε για κορνίζα, καθώς τόσα χρόνια, από όταν "πανεπιστημιοποιήθηκαν" τα Τμήματά μας, ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ούτε της ΝΔ σήμερα έκαναν τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις παρά τις υποσχέσεις! Ολα αυτά, ενώ ο Σύλλογός μας δεν έχει μείνει αμέτοχος αφού έχουμε στείλει και επιστολή στην υπουργό Παιδείας και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση!», σημειώνει ο Σύλλογος και απαιτεί άμεσα οι αρμόδιοι να δώσουν επίσημες και συγκεκριμένες απαντήσεις και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των σχολών πανεπιστημιοποιημένων ΤΕΙ.

  • Την αναγνώριση των αποφοίτων του απαιτεί και το Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) του ΕΚΠΑ, που με επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών διαμαρτύρεται για την απουσία των αποφοίτων του Τμήματος από το ΠΔ 85/2022 (προσοντολόγιο - κλαδολόγιο). Με ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, το οποίο φέρει και τις υπογραφές 1.234 αποφοίτων του Τμήματος, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για τη συμπερίληψή τους στο ΠΔ 85 και τη δυνατότητα πρόσληψής τους στο Δημόσιο. Για το θέμα τους το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μεγάλη καμπάνια διεκδίκησης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων προχωρούν οι σπουδαστές(2024-03-27 00:00:00.0)
Αυτονόητη απαίτηση η επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων(2024-02-06 00:00:00.0)
Για πτυχία με αξία. Για το αυτονόητο. Τώρα «Πανσπουδαστική ΚΣ»!(2023-05-06 00:00:00.0)
Να αναγνωριστούν άμεσα τα πτυχία όλων των ελληνικών πανεπιστημίων(2022-12-01 00:00:00.0)
Μπλόκο στα δίδακτρα μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών(2022-04-15 00:00:00.0)
Δραστηριότητες φοιτητικών συλλόγων(2018-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ