Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Τώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από τα πτυχία

«Με τους αγώνες μας εμποδίσαμε την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας για τους εισακτέους έως και το έτος 2022-23», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σχετικά με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το θέμα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ότι «η νέα τροποποιητική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή είναι αποτέλεσμα του αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών των καθηγητικών σχολών. Αποτελεί μία πρώτη κατάκτηση. Μία κατάκτηση που ήρθε οργανώνοντας τη διεκδίκηση, μέσα από πολύμορφες πρωτοβουλίες και δράσεις. Δεν είναι πρώτη φορά που καταφέρνουμε με τους αγώνες μας να ακυρώσουμε αρχικά τη συγκεκριμένη ρύθμιση αφού και το 2018 ακυρώθηκαν τα σχέδια της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποσπάσει την επάρκεια από το πτυχίο.

Επιβεβαιώνεται πως μόνο με την οργανωμένη δράση και διεκδίκηση, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, μπορούν να ανατραπούν οι σχεδιασμοί που χτυπάνε τις σπουδές και τη ζωή μας.

Ξέρουμε πολύ καλά (όπως και οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν) ότι πρόθεσή τους είναι να εφαρμόσουν και τις συγκεκριμένες πτυχές του νόμου - πλαίσιο. Μάλιστα, δεδομένου ότι παραμένει σε ισχύ ο ίδιος ο νόμος, ότι παραμένουν μπροστά τα κριτήρια και τα στοιχεία, οι κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κάθε τέτοια ρύθμιση είναι κυριολεκτικά στον ...αέρα.

Γι' αυτό τώρα δεν χωράει εφησυχασμός. Καμία αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε: Να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από το πτυχίο μας ούτε τώρα ούτε ποτέ! Να καταργηθούν ο νόμος - πλαίσιο 4957/2022 και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να δίνεται στο πτυχίο όλη η απαραίτητη γνώση για την εξάσκηση του επαγγέλματος. Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ