Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στις 11 Μάρτη το 3ο School Art Festival

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις
Το 3o School Art Festival, με τίτλο «Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει και να αγωνιζόμαστε γι' αυτά!», διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Μάρτη και καλεί όλα τα σχολεία να πάρουν αποφάσεις συνδιοργάνωσης, καθώς επίσης τις ΕΛΜΕ και τις Ενώσεις Γονέων να το στηρίξουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών σημειώνει ότι «το φετινό School Art Festival θα είναι ο τόπος συνάντησης όλων των μαθητών. Θέλουμε με τους αγώνες, τους στίχους, τα τραγούδια, τις ζωγραφιές μας, να στείλουμε μήνυμα πως αυτός ο κόσμος δεν είναι για εμάς, θα τον αλλάξουμε!

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή των μαθητών, που θα οργανωθεί από μαθητικά συμβούλια, από σχολεία από όλη τη Θεσσαλονίκη, από εμάς για εμάς!

Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, με τις εξελίξεις στην Καλλιτεχνική Παιδεία και τον αγώνα μαθητών, φοιτητών και καλλιτεχνών για κατάργηση του ΠΔ85 και για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Καλλιτεχνική Παιδεία, το Φεστιβάλ αυτό και η συμμετοχή μαθητών από το Καλλιτεχνικό και το Μουσικό Σχολείο, αλλά και καλλιτεχνών της πόλης, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία!».

Στο κάλεσμά της προς τους μαθητές αναφέρει για το περιεχόμενο του φετινού School Art Festival: «Εναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας, οι μαθητές δεν ξεχνάμε!

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κανονικότητα του πολέμου, δεν συνηθίζουμε στις εικόνες φρίκης.

Δεν δεχόμαστε η χώρα μας να εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο, να στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, να έχει σε ετοιμότητα βάσεις στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών "συμμάχων".

Δεν ανεχόμαστε μέσα στην πόλη μας να λειτουργεί ΝΑΤΟικό στρατηγείο.

Οργιζόμαστε με τις εικόνες της άγριας καταστολής και των συλλήψεων αγωνιστών μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που κατήγγειλαν την παρουσία ΝΑΤΟικών αρμάδων, που διεκδικούσαν Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών.

Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η χώρα μας δίνει πάνω από 3 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ την ώρα που αφήνει τα σχολεία μας να ρημάζουν.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες - θύματα των πολέμων, όπως δείξαμε πρόσφατα την αλληλεγγύη μας στα αδέρφια μας από την Τουρκία και τη Συρία.

Αντιπαλεύουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό, απομονώνουμε τους φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.

Παίρνουμε θέση ενάντια σε όλα όσα μας εξόργισαν, μας συγκλόνισαν όλη την προηγούμενη χρονιά! Από το σχολείο - εξεταστικό κέντρο, τις παγωμένες τάξεις, την ακρίβεια, τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά, τον θάνατο του 11χρονου από εγκληματική αμέλεια, τους χιλιάδες νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό στην Τουρκία.

Αντλούμε δύναμη από το τέταρτο κύμα αλληλεγγύης που έδειξαν και δείχνουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, από τα δεκάδες μαθητικά συμβούλια που πήραν αποφάσεις για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, από τους δεκάδες μαθητές που απέδειξαν πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ