Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής

Με μια επιστολή - κόλαφο καταγγέλλει τις τραγικές ελλείψεις. Συλλαλητήριο στις 16/1 για την ενίσχυση του Νοσοκομείου

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καταγγέλλοντας με μια επιστολή της - γροθιά στο στομάχι τις τραγικές ελλείψεις και τη συνολική απαξίωση του δημόσιου τομέα Υγείας.

«Είναι μία πορεία και μία διαδικασία των τελευταίων χρόνων, που βλέπω να υποβαθμίζεται συνεχώς η δουλειά μου, να καταστρατηγούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, να μην μπορώ να κάνω στους ασθενείς μας αυτά που πρέπει να κάνω. Να με βάζουν να κάνω πράγματα που δεν ξέρω να κάνω και να θέτω σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών», κατήγγειλε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι έχει φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής της αντοχής. «Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης αυτής της κατάστασης, το οποίο μου έγινε σαφές μετά από τη συνάντηση με τον διοικητή της ΥΠΕ παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σταθερής μετακίνησης γιατρού στην κλινική μας, κανένα σχέδιο κινήτρων, καμία προκήρυξη θέσης ή οποιασδήποτε μόνιμης λύσης, αλλά θα συνεχίσει το καθεστώς των αποσπασματικών μετακινήσεων της τελευταίας στιγμής κάθε μήνα για εφημερίες», αναφέρει μεταξύ άλλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι της χρωστούνται 170 μέρες κανονικής άδειας (!), που ακόμα κι αυτές η Διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε να τις της δώσει με την παραίτησή της.

Σημειώνεται ότι την κίνησή της έχουν ακολουθήσει και άλλοι γιατροί και υγειονομικοί του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας τα ίδια προβλήματα, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία, μετά από στάση εργασίας, γιατρών και εργαζομένων του νοσοκομείου, άλλων μαζικών φορέων της περιοχής στο Ρέθυμνο, ζητώντας ενίσχυση της δημόσιας Υγείας.

Την ίδια ώρα, με αφορμή την παραίτηση και τις καταγγελίες, σωματεία και φορείς του κινήματος καλούν σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16 Γενάρη στις 5 μ.μ. στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ζητώντας την ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ τονίζει ότι οι παραιτήσεις δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία». Αναδεικνύει ότι πρόκειται για τη «φυσική εξέλιξη της σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης του υγειονομικού προσωπικού. Είναι απόρροια μιας διαχρονικής απαξίωσης, υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του ΓΝΡ. Είναι η έκφραση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας».

Και σημειώνει ότι την ίδια στιγμή που η παθολογική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει, που η λίστα αναμονής στα χειρουργεία είναι τεράστια και που ο λαός βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να «βρει την υγειά του», «οι επιχειρηματίες της Υγείας θησαυρίζουν και στην πόλη μας, προχωράνε σε νέες επενδύσεις.

Δεν χωράνε εδώ μεγάλα και θλιμμένα λόγια, δεν χωράνε λογικές "να χειροκροτήσουμε τους ήρωες υγειονομικούς" της ΝΔ, ούτε "θα λογαριαστούμε μετά" του ΣΥΡΙΖΑ. Η διακυβέρνηση του ενός έκοβε και του άλλου έραβε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι ένοχοι!».

Η Οργάνωση του Κόμματος καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις, να δοθούν οι άδειες και τα ρεπό, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να λειτουργήσουν με επάρκεια όλα τα τμήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σαρωτική νίκη της ΔΗΠΑΚ με ποσοστό 89%(2023-10-07 00:00:00.0)
Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα με τις παραιτήσεις γιατρών(2023-08-10 00:00:00.0)
Σε αναβρασμό για την επικίνδυνη εικόνα κατάρρευσης(2023-01-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο ΣτΕ, κλιμάκωση με την απεργία στις 21 Οκτώβρη(2021-10-08 00:00:00.0)
Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να δώσει άμεσα μόνιμη λύση στο αδιέξοδο(2021-05-14 00:00:00.0)
Αμεση στελέχωση του νοσοκομείου της πόλης(2021-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ