Τετάρτη 11 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ερχεται «δύσκολο δίμηνο» αλλά ούτε λόγος για μέτρα από την κυβέρνηση

Αρρώστησε ένας εργαζόμενος και έκλεισε το φαρμακείο στο «Μεταξά»!

«Μπουρλότο» στη λειτουργία του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου λόγω ασθένειας ενός εργαζόμενου

EUROKINISSI

«Μπουρλότο» στη λειτουργία του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου λόγω ασθένειας ενός εργαζόμενου
Για ένα «δύσκολο δίμηνο» προειδοποιεί η κυβέρνηση τον λαό λόγω της έξαρσης των ιώσεων, καλώντας τον ουσιαστικά να τα βγάλει πέρα με τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, που η πίεση σε αυτά εντείνεται από την ανυπαρξία δημόσιας και δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, αλλά και με τα άδεια από στοιχειώδη και αναγκαία σκευάσματα ράφια και συρτάρια των φαρμακείων. Χθες ο υπουργός Υγείας σε συνεντεύξεις του επανέλαβε τα περί «ετοιμότητας του ΕΣΥ» και μέτρων ...«αν χρειαστεί», που κι αυτά θα είναι μπαλώματα.

Ούτε το φαρμακείο του «Μεταξά» δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω της υποστελέχωσης

Μία ακόμα είδηση αναδεικνύει την εγκληματική γύμνια των δημόσιων μονάδων Υγείας, καθώς η κυβέρνηση, που τις προηγούμενες μέρες διαλαλούσε παντού ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» με την τροφοδοσία των φαρμακείων των νοσοκομείων σε φάρμακα, απ' ό,τι φαίνεται δεν υπολόγιζε τις ελλείψεις προσωπικού: Από την περασμένη Δευτέρα το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, το «Μεταξά», έχει μείνει χωρίς φαρμακείο επειδή αρρώστησε ο ένας και μοναδικός εργαζόμενος σε αυτό!

Το Φαρμακευτικό Τμήμα του νοσοκομείου είναι επιφορτισμένο τόσο με τις παραγγελίες φαρμάκων, την καθημερινή διάθεσή τους σε όλες τις κλινικές και τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής των νοσηλευόμενων, όσο και με τον έλεγχο και την παρασκευή των σχημάτων για τις χημειοθεραπείες καθημερινά. Παρά την κρίσιμη σημασία του, το τμήμα αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης ήδη από το 2019. Σήμερα έχει απομείνει με έναν και μοναδικό μόνιμο φαρμακοποιό, ο οποίος την περασμένη βδομάδα νόσησε με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να φορτωθεί όλη η λειτουργία του σε επικουρική εργαζόμενη η οποία είχε μετακινηθεί προσωρινά από το «Τζάνειο». Η εργαζόμενη «εξαναγκάστηκε να δουλέψει αν και ήταν και η ίδια άρρωστη με πυρετό, κάτω από συνθήκες έντονου άγχους», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο κόμπος έφτασε στο χτένι καθώς η μετακίνηση της εργαζόμενης ανακλήθηκε και έπρεπε να επιστρέψει στο «Τζάνειο». Ετσι, από τη Δευτέρα δεν υπάρχει φαρμακοποιός στο νοσοκομείο, με συνέπεια να ειδοποιούνται ασθενείς για την αναβολή της θεραπείας τους, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς.

«Στη βάση της ακραίας υποστελέχωσης ούτε να νοσήσει δεν μπορεί κανένας, αφού οι απουσίες λόγω COVID άρκεσαν για να μείνει πλήρως ακάλυπτο το κομβικό αυτό τμήμα του νοσοκομείου», σχολιάζει ο Σύλλογος και απαιτεί την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος με τον απαραίτητο αριθμό φαρμακοποιών, «με την πρόσληψη τουλάχιστον τριών ατόμων, δύο ακόμα βοηθών φαρμακοποιών, ενός ακόμα παρασκευαστή και ενός ακόμα διοικητικού υπαλλήλου» προκειμένου να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του.

ΚΟ Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ: Το «κερασάκι στην τούρτα» των ελλείψεων

Την παραπάνω διεκδίκηση στηρίζουν οι ΚΟ Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή τους προς τον λαό της πόλης τονίζουν ότι η υπολειτουργία του «Μεταξά» είναι το «κερασάκι στην τούρτα» της άσχημης κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είτε αναζητώντας φάρμακο για τις ιώσεις που θερίζουν, ειδικά στα σχολεία, είτε με τα λιγοστά Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ στην περιοχή, που είναι υποστελεχωμένα, με ελλείψεις ειδικοτήτων και εξοπλισμού.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος σημειώνουν ότι αυτή η εγκληματική πολιτική σε βάρος και των καρκινοπαθών έχει ονοματεπώνυμο: «Εμπορευματοποίηση της Υγείας και των φαρμάκων!

Εγκλημα με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που ψήφισε πρόσφατα τον απαράδεκτο νόμο για τη Δευτεροβάθμια Υγεία. Και με την υπογραφή και των προηγούμενων κυβερνώντων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ολοι αυτοί σε σκυταλοδρομία ενέτειναν την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, στήριξαν τα κέρδη των ιδιωτικών μεγαλοκαρχαριών της ιδιωτικής Υγείας, των φαρμακοβιομηχάνων και των φαρμακεμπόρων, ενώ την ίδια ώρα θεωρούν "κόστος" την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη στελέχωση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν τον λαό να μη δείξει καμία ανοχή απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική, αντίθετα με δυνατό το ΚΚΕ να δυναμώσει ο αγώνας για την επαναλειτουργία του φαρμακείου στο «Μεταξά» και για τη συνολική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, για φάρμακο δωρεάν για τον λαό, για να καταργηθούν οι «παράλληλες εξαγωγές» πλήρως και για πάντα, αλλά και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ